WAŻNE, PRZECZYTAJ! Sprawa potwierdzeń "Nie jestem robotem" - O serwisie OPS.pl

Strona 2 z 5    [ Posty: 43 ]

Wybieram:

Tak jak jest obecnie i pasuje mi takie zabezpieczenie.
78
42%
Usunięcie zabezpieczenia kosztem braku możliwości pisania bez zalogowania/posiadania konta na forum.
76
41%
Jest mi to obojętne.
32
17%

Liczba głosów : 186

Napisano: 25 paź 2016, 11:10

Tomasz1981 pisze:
kb pisze:ja nie zaznaczylam zadnej opcji, bo zadna nie jest dobra:) a nie da sie tak, ze zalogowanie juz potwierdza, ze jestem czlowiekiem ?:) a bawic sie w zaznaczanie beda ci co nie chca zalozyc sobie konta ?
to na to jest odpowiedź druga
nieprawda:) w drugiej niezalogowani w ogole by nie mogli pisac, a ja nie chce ich dyskwalifikowac:)
kb
Awatar użytkownika
VIP
Od: 02 lut 2007, 15:50
Zajmuję się:

Napisano: 25 paź 2016, 14:41

a co Wam przeszkadza wciśnięcie kilku obrazków? w końcu nie piszemy tu całe 8 godzin non stop. bez przesady, a przynajmniej nie będzie już tych durnych postów reklamowych :-)
gumi
VIP
Od: 17 mar 2015, 8:57
Zajmuję się:

Napisano: 25 paź 2016, 19:14

Te obrazki są małe jak jaja rozwielitki. Spróbuj zgadnąć, co autor miał na myśli. Gdyby je tak trochę powiększyć? Robotom to nie przeszkodzi, ludziom tylko pomoże.
mądra Jola

Napisano: 25 paź 2016, 20:53

powinno być jak na innych forach, zalogowani nie mają tego potwierdzenia, a nie zalogowaniu muszą, ale nie brać durnych obrazków
Gość

Napisano: 25 paź 2016, 23:14

Napisałem, ze nie podpisli obrazków przy drugim szablonie i już się pojawiły, zastawiam się czy admin tego forum jet jakimś bezmózgiem?

Czy Ty człowieku nie rozumiesz, że są łatwiejsze sposoby sposoby niż te obrazki? Znacznie lepsze fora jak np. forum sygnity.pl nie używa tego typu metod i zdecydowanie łatwiej zyje się użytkownikom... a Wy wszystko robicie aby tylko ludzie przestali tutaj pisać, ja od jakiegoś czasu coraz mniej tutaj zaglądam i coraz rzadziej staram się pomagać ....
naitsyrk85
Starszy referent
Od: 27 cze 2013, 10:30
Zajmuję się:

Napisano: 25 paź 2016, 23:30

kb pisze:
Tomasz1981 pisze:
kb pisze:ja nie zaznaczylam zadnej opcji, bo zadna nie jest dobra:) a nie da sie tak, ze zalogowanie juz potwierdza, ze jestem czlowiekiem ?:) a bawic sie w zaznaczanie beda ci co nie chca zalozyc sobie konta ?
to na to jest odpowiedź druga
nieprawda:) w drugiej niezalogowani w ogole by nie mogli pisac, a ja nie chce ich dyskwalifikowac:)

Wiec ciągle nei rozumiem, dlaczego nie wprowadzicie tylko tego zabezpieczenia dla osób niezalogowanych?
Czy tak trudno o tym pomyśleć, przecież tak się robi na forach. + prosta weryfikacji antyspamowa jak juz a nei jakies dobieranie obrazków...masakra, ale mnie wkurzyło teraz to forum...
naitsyrk85
Starszy referent
Zajmuję się:

Napisano: 26 paź 2016, 7:53

naitsyrk85 pisze:Napisałem, ze nie podpisli obrazków przy drugim szablonie i już się pojawiły, zastawiam się czy admin tego forum jet jakimś bezmózgiem?

Czy Ty człowieku nie rozumiesz, że są łatwiejsze sposoby sposoby niż te obrazki? Znacznie lepsze fora jak np. forum sygnity.pl nie używa tego typu metod i zdecydowanie łatwiej zyje się użytkownikom... a Wy wszystko robicie aby tylko ludzie przestali tutaj pisać, ja od jakiegoś czasu coraz mniej tutaj zaglądam i coraz rzadziej staram się pomagać ....
Polecam zjeść pączka, wypić mocną kawę z cukrem a po tym jeszcze raz przeanalizować to co napisałeś.
Potwierdzenie występowało w obydwu szablonach bez różnicy i nie było specjalnie dodawane.
Sam obecnie korzystam z klasycznej skórki i ciągle miałem potwierdzenie choć się zdarzało raz na jakiś czas ale to może w jednym poście na 15, że zapewne sprawą jakiegoś błędu samo zaznaczenie wystarczało bez przymusu wyboru obrazków.

Co do forum sygnity to zgoda ale wymagana jest tam rejestracja.
heiland
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 04 sty 2013, 20:46
Zajmuję się: ŚR, FA, ŚW, ZFŚS

Napisano: 26 paź 2016, 8:10

Nie muszę, analizować tego co pisałem, dopiero w dniu wczorajszym na drugiej skórce pojawiły mi się kody obrazkowe, wcześniej wystarczyło zaznaczenie pola nie jestem robotem....tak więc cud się nei stał...

Po drugie to Ty przeanalizuj wprowadzanie tego typu zabezpieczeń, które w mocy sposób utrudniają odpowiedz w wielu wątkach, dla osoby która zakłada pomiędzy jeden post nie jest to utrudnieniem, jeżeli chcesz zrobić szybkie odpowiedzi w różnych wątkach trzeba sie namęczyć. Na forum sygnity wpisów wykonałem już kilka tysięcy tutaj dziesięciokrotnie mniej np przez bałagan na forum, a teraz dochodzi jeszcze dodatkowe zaznaczenie obrazków, gdyby to było jeszcze zaznaczenie pojedynczego obrazka to rozumiem.

Więc co do kawy i ciastka to proponuję włąsnei usiąść administratorom tego forum i przemyśleć te utrudnienia.
naitsyrk85
Starszy referent
Zajmuję się:

Napisano: 26 paź 2016, 8:23

naitsyrk85 pisze:wcześniej wystarczyło zaznaczenie pola nie jestem robotem
Może masz specjalne względy w captcha, nie wiem. A może w PHP.
Ale ja od zawsze korzystam z tej skórki i miałem jak pisałem wcześniej.
naitsyrk85 pisze:Ty przeanalizuj wprowadzanie tego typu zabezpieczeń
Właśnie to robię (od tego jest ten temat jakbyś nie zauważył).
Z reguły nie udzielam się w nim ze względu na to aby poznać wasze zdania ale Twoje jest wyjątkowo jakby to określić "agresywne".
A za wprowadzenie tego zabezpieczenia nie odpowiadam ja więc możesz sobie darować jakiekolwiek pretensje w stosunku do mnie i kilku innych administratorów.
naitsyrk85 pisze:jeżeli chcesz zrobić szybkie odpowiedzi w różnych wątkach trzeba sie namęczyć
Mówisz, że poważnie się namęczyłeś captchą? Musiało być to okrutne bo patrząc na ilość postów masz ich chyba mniej niż 10 napisanych z tym zabezpieczeniem...

Ogólnie moją rozmowę z Tobą uważam za zakończoną.

Innych proszę o wypowiadanie się i za jakiś czas podsumujemy wszystkie zdania i propozycje.
heiland
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 04 sty 2013, 20:46
Zajmuję się: ŚR, FA, ŚW, ZFŚS

Napisano: 26 paź 2016, 8:34

Mówisz, że poważnie się namęczyłeś captchą? Musiało być to okrutne bo patrząc na ilość postów masz ich chyba mniej niż 10 napisanych z tym zabezpieczeniem...

No wiec sam sobie odpowiedz z jakiego powodu taka ilość..... chyba włąsnei to próbuję Ci wyjaśnić
Agresywne ? nie dlaczego ...po prostu zawsze mam stanowcze stanowisko w danej sprawie :)
Ogólnie moją rozmowę z Tobą uważam za zakończoną.
Miło, że na forach nie można wyrażać swojego zdania.
naitsyrk85
Starszy referent
Zajmuję się:

Strona 2 z 5    [ Posty: 43 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x