Wasze propozycje dla forum portalu ops.pl - O serwisie OPS.pl

Strona 1 z 3    [ Posty: 29 ]

Napisano: 01 mar 2016, 20:49

Witam :D
Chciałem zaczerpnąć u Was wszystkich wiedzy na temat jakiś zmian w tym forum.
Jeśli macie jakieś propozycje czy pomysły to jak najbardziej podzielcie się nimi a w miarę sił powinno się udać najciekawsze wdrożyć.
Piszę ten wątek ponieważ czytając forum jest wiele głosów na ten temat a dobrze byłoby zebrać to wszystko w jednym miejscu.

Proponowane zmiany/news'y:
- utworzenie regulaminu forum portalu ops.pl

P.S. Obrażanie innych użytkowników w tym temacie lub inna wybita głupota może zostać nagrodzone adekwatnie do winy...
heiland
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 04 sty 2013, 20:46
Zajmuję się: ŚR, FA, ŚW, ZFŚS

Napisano: 01 mar 2016, 22:53

wiesz ~heiland, jest tu trochę starych forumowych wyjadaczy tęskniących do pierwszego forum; Ech, było minęło... Będziemy sobie może ckliwie wspominać, ale oczywiście wszyscy wiemy, że zmiany są nieuniknione i często są ok. Dołączyłam do forum gdy już było mocno popularne, więc nie zaliczam się do szacownego grona twórców ani nawet pierwszych użytkowników. Pamiętam jednak to pierwsze forum, było bardzo przyjazne. Bardzo sympatyczne, z niepowtarzalną atmosferą. Miałam wielką przyjemność poznać osobiście Andrzeja oraz prawie-osobiście drugiego admina tego forum. W tym miejscu po prostu im podziękuję: CHłOPAKI - CHAPEAU BAS! To, czego dokonaliście "dobre było" :) Możecie się pławić w błogim poczuciu sukcesu :D

Jeśli chodzi o główny temat tego wątku, mam prośbę. Na dole ekranu pojawiają się tematy pokrewne do poruszanego wątku i często są nieaktualne. Zajmują tylko ekran ;) a nie są pomocne. Dałoby się wyświetlać przy nich jakąś datę? Nie sprawdzałabym odpowiedzi na pytania z 2009 roku... np.

Pozdrawiam i życzę powodzenia :)
betta27

Napisano: 01 mar 2016, 23:24

Właśnie z tym największy problem mają niezalogowani użytkownicy.
Oczywiście to opisane przez Ciebie zależy od skórki/stylu forum. W drugim dostępnym stylu nie ma na dole wyświetlanych propozycji tematów.
W związku z tym zastanawiam się nad ustawieniem drugiej skórki (tej bardzo przypominającej poprzednią) jako domyślną dla wszystkich.
W takim przypadku nawet niezalogowani użytkownicy będą mieli upragnioną starą skórkę.

W takim razie:
- utworzenie regulaminu forum portalu ops.pl
- zmiana na inny stylu forum (betta27)

P.S. myślałem nad zmniejszeniem ilości działów na forum (np. połączenie w jeden dział - "Świadczenia rodzinne" działów: Świadczenia rodzinne, Zasiłek i dodatki, Becikowe, Św. opiekuńcze itd.)
Co o tym sądzicie?
heiland
Awatar użytkownika
Administrator

Napisano: 01 mar 2016, 23:53

Heiland rozumiem że przejąłeś fuchę angoca. Placą ci chociaż? Moje zdanie niezmienne. Forum to część portalu a na głównej porażka - brak newsów. Martwica. Tutaj z kolei nowe porządki- groźby twoje heiland. Sam korzystałeś niekiedy w sposób przesadny z wolności słowa a teraz recenzować masz innych bo załapałeś sie na funkcję admina? Przekaż właścicielom by poczytali o pomocy społecznej zanim się za nią zabiorą. Chyba że liczą na reklamy ale te mogą się skończyć wraz ze spadkiem użytkowników. A i cenzura n forum.
teraz

Napisano: 02 mar 2016, 0:17

zalogowałam się i... jest lepiej :D
betta
Praktykant
Od: 04 lis 2009, 22:24
Zajmuję się:

Napisano: 02 mar 2016, 0:52

teraz pisze:Heiland rozumiem że przejąłeś fuchę angoca. Placą ci chociaż? Moje zdanie niezmienne. Forum to część portalu a na głównej porażka - brak newsów. Martwica. Tutaj z kolei nowe porządki- groźby twoje heiland. Sam korzystałeś niekiedy w sposób przesadny z wolności słowa a teraz recenzować masz innych bo załapałeś sie na funkcję admina? Przekaż właścicielom by poczytali o pomocy społecznej zanim się za nią zabiorą. Chyba że liczą na reklamy ale te mogą się skończyć wraz ze spadkiem użytkowników. A i cenzura n forum.
- nie przejąłem niczyjej fuchy
- nikt mi za nic w związku z forum ani portalem ops.pl nie płaci
- propos portalu ops.pl to nie moja funkcja więc najzwyczajniej w świecie nic tam do gadania nie mam (nawet nie zaglądam tam)
- moje porządki? Groźby? Nie, po prostu mam dość trolli którzy pod każdą moją wypowiedzią mają jakieś "ale" do mnie i w związku z jak przypuszczam funkcją administratora starają się mi "pojechać"
- nic nikomu nie będę przekazywał, jeżeli masz coś do kogoś sam/a napisz bo to nic trudnego
- a z reklamami nie mam nic wspólnego nawet mi się nie wyświetlają
- cenzura? Przeniesienie kilku tematów z niewłaściwego działu do działu właściwego wydaje mi się uprzejmością a nie cenzurą
Koniec tych ogłoszeń parafialnych wraz z wypominkami... JEŻELI COŚ MACIE DO JAKIŚ ZMIAN WŁADZY ITP. TO PROSZĘ PISAĆ DO ADMINISTRATORA "Keats" ja na ten temat żadnej wiedzy nie mam.

Ludzie ogarnijcie się, tu człowiek próbuje coś robić społecznie poświęcając swój własny czas a Wy z samymi pretensjami i tekstami o czymś z czym nawet do czynienia nie mam!
Staram się jakieś świeże pomysły wnieść i unormować forrum a przede wszystkim odpowiadać na Wasze ciągle powtarzane prośby typu zmiany wyglądu forum a w zamian mam mieć takie coś?
Zastanów się kilka razy...
betta pisze:zalogowałam się i... jest lepiej :D
O tym już od dawna właśnie piszę :)
heiland
Awatar użytkownika
Administrator

Napisano: 02 mar 2016, 7:50

A masz kontakt z nowymi właścicielami?
teraz

Napisano: 02 mar 2016, 12:22

Taki sam jak każdy inny z tego forum tzn. PW.

Piszcie czy macie jakieś pomysły, uwagi itp.
heiland
Awatar użytkownika
Administrator

Napisano: 02 mar 2016, 12:37

Myślę, że ograniczenie ilości działów jest jak najbardziej ok. I tak wszyscy wrzucają tematy dot. uzysków/utrat, koordynacji, becików do działu świadczenia rodzinne i moim zdaniem tamte są sztuczne utrzymywane przy życiu. Ktoś założy temat w dziale i później z powodu braku odpowiedzi dubluje go na SR.

Na temat działów PS nie wypowiadam się, ale może tam też warto byłoby scalić kilka działów w całość albo wrzucić je do ogólnego pomoc społeczna, gdzie też to wszystko się powtarza.

A co tam macie za bonusy dla zalogowanych?
kawa i ciasto

Napisano: 02 mar 2016, 13:02

Probowałam obu skórek i jak dla mnie to tło jest za jasne, za dużo białego, bolą oczy. Stare kolory były lepsze dla oczu.

Prosze poradzić jak zrobić aby profil logował się automatycznie? Przy logowaniu się na konto ta opcja jest u mnie nie dostępna.
annja
Referent
Od: 26 wrz 2012, 12:41
Zajmuję się:

Strona 1 z 3    [ Posty: 29 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x