ważność orzeczenia
ważność orzeczenia
Słuchajcie, mam zagwozdkę. Złożyła u mnie pani wniosek o dofinansowanie aparatu słuchowego. Orzeczenie o niepełnosprawności jest z KRUS-u z dnia 14.11.1988 r. na trwałe. Niby ok. Problem w tym, że nie jest to wypis z treści orzeczenia, a jedynie zaświadczenie z tą informacją, ponieważ wnioskodawczyni zgubiła właściwy dokument, a poruszyła już niebo i ziemię i KRUS nie wyda jej nic innego niż to zaświadczenie. Tyle, że z tego co kojarzę ze szkolenia, to nie możemy takiego zaświadczenia uznać. Potwierdzacie?
Re: ważność orzeczenia
Nie kombinuj tylko wyślij Panią do zespołu i niech ubiega się o orzeczenie. Po 27 latach jej stan zdrowia uległ chyba pogorszeniuPCPR pisze:Słuchajcie, mam zagwozdkę. Złożyła u mnie pani wniosek o dofinansowanie aparatu słuchowego. Orzeczenie o niepełnosprawności jest z KRUS-u z dnia 14.11.1988 r. na trwałe. Niby ok. Problem w tym, że nie jest to wypis z treści orzeczenia, a jedynie zaświadczenie z tą informacją, ponieważ wnioskodawczyni zgubiła właściwy dokument, a poruszyła już niebo i ziemię i KRUS nie wyda jej nic innego niż to zaświadczenie. Tyle, że z tego co kojarzę ze szkolenia, to nie możemy takiego zaświadczenia uznać. Potwierdzacie?

Wysłałam. Tylko, że ona kupiła już aparat przekonana, że ma ważne oświadczenie.
- Tomasz1981
- Inspektor
- Zajmuję się: REHABILITACJA SPOŁECZNA
- Kontakt:
a zakład sprzedający aparaty słuchowe nie może cofnąć wystawionej faktury i ponownie wystawić z data po orzeczeniu? z doświadczenia wiem, że sklepy żyjące z naszych dofinansowań różne przekręty robiąPCPR pisze:Wysłałam. Tylko, że ona kupiła już aparat przekonana, że ma ważne oświadczenie.

jeśli nie, no to na zaświadczenie nie można, jeśli będziesz miał/a kontrolę i jakiś dupek się uczepi to kasa do zwrotu będzie - wymagane jest orzeczenie !!!
Dziękuję Wam bardzo za potwierdzenie.
Faktycznie wysłałam Panią na komisję, a sklep też zrobi korektę faktury
Faktycznie wysłałam Panią na komisję, a sklep też zrobi korektę faktury

Oprócz ważność orzeczenia - Stare tematy przeczytaj również:
KN za granicą
OBSŁUGA AS
opłata rodziców cudzoziemców za pobyt dziecka w pieczy
Ucieczka wychowanka a koszty pobytu
uchylenia/zmiana decyzji ws. świad. po przek. RZ w zawodową
Zwrot do powiatu właściwego nienależnie pobranychświadczeń
usługi tłumacza języka migowego lub tłumacza przewodnika