Sport, kultura...

PCPR

Sport, kultura...

Post autor: PCPR »

Czy dofinansowujecie w ramach "Sportu, kultury..." wycieczki rekreacyjno - krajoznawcze?
dab

Re: Sport, kultura...

Post autor: dab »

ale pod jaka nazwą jest zadanie????? bo my np. dofinansowujemy wycieczki do Wrocławia czy też W-wy
Awatar użytkownika
Tomasz1981
Inspektor
Zajmuję się: REHABILITACJA SPOŁECZNA
Kontakt:

Post autor: Tomasz1981 »

zadanie nazywa się "Sport, Kultura, Rekreacja i Turystyka osób niepełnosprawnych"

a co do wycieczek, to jeśli jest to powiązane ze zwiedzaniem jakiegoś muzeum czy jakiegoś ogrodu czy czegokolwiek to jak najbardziej TAK
Mori

Post autor: Mori »

Czy można wypłacić dofinansowanie przed dostarczeniem faktur?
gran

Post autor: gran »

Zdarzyło mi się wypłacać zaliczkę max 50% dofinansowania, przy czym Stowarzyszenie pisało pismo z prośbą a potem ujęłam to w umowie
Awatar użytkownika
Tomasz1981
Inspektor
Kontakt:

Mori pisze:Czy można wypłacić dofinansowanie przed dostarczeniem faktur?
zależy to od zapisów w umowie jakie masz, jeśli nie masz to nie możesz

ja np. w barierach architektonicznych mam zapis o możliwości wypłacenia zaliczki i na jakich warunkach się to odbywa, więc tu w skrt można podobnie zrobić
Melba

Post autor: Melba »

My nie wypłacamy zaliczek zgodnie z powiedzeniem naszej starej księgowej- jak pies już kiełbasę połknie to już po ptakach oraz mecenasa - lepiej niedopłacić niż przepłacić :twisted: .
maja1977

Post autor: maja1977 »

wszytko jest w umowie, jeżeli było podanie o zaliczkę, i 10 dni przed rozpoczęciem zadania wypłata na konto organizacji.
Awatar użytkownika
Tomasz1981
Inspektor
Kontakt:

Melba pisze:My nie wypłacamy zaliczek zgodnie z powiedzeniem naszej starej księgowej- jak pies już kiełbasę połknie to już po ptakach oraz mecenasa - lepiej niedopłacić niż przepłacić :twisted: .
ja wypłacam zaliczkę pod warunkiem, wnioskodawca MUSI wpłacić udział własny Wykonawcy - oczywiście mówię o barierach architektonicznych
pcpr

Post autor: pcpr »

gdzie w sprawozdaniu wykazać złożone wnioski przez ŚDS na sport, kultura...., znaczy która kolumna, paragraf 2440 czy 2450??
ODPOWIEDZ