ważność zaświadczenia lekarskiego - PFRON - PFRON - zadania powiatów

Strona 1 z 1    [ Posty: 10 ]

Napisano: 18 sty 2017, 9:13

proszę napiszcie mi ile jest wazne jest zaświdczenie lekarskie do wniosków PFRON - algorytm i z czego to wynika?
aol

Napisano: 18 sty 2017, 10:25

proszę o odpowiedź
aol

Napisano: 18 sty 2017, 10:40

Ale o co chodzi? Zaświadczenie do barier, sprzętu rehabilitacyjnego?
PCPR1

Napisano: 18 sty 2017, 10:48

jest ważne tyle ile sobie sami ustalicie, przepisy o tym nie mówią, u mnie na bariery i sprzęt są ważne 3 miesiące
Tomasz1981
Awatar użytkownika
Inspektor
Od: 30 paź 2015, 14:05
Zajmuję się: REHABILITACJA SPOŁECZNA

Napisano: 18 sty 2017, 13:06

tak do wniosku np o turnus, bariery i sprzet?
Gość

Napisano: 19 sty 2017, 15:22

podbijam
Gość

Napisano: 20 sty 2017, 11:39

A bierzecie zaświadczenie od specjalisty czy rodzinnego??
Np. do sprzętu rehabilitacyjnego zaświadczenie wystawia specjalista, czy wystarczy lekarz rodzinny??
cpr1

Napisano: 24 sty 2017, 14:56

Na szkoleniu usłyszałam, że te zaświadczenia to trochę wymysł samych PCPR-ów, ale uważam, że czasami jest to wskazane, zwłaszcza (to jest moje zdanie) przy sprzęcie rehabilitacyjnym, żeby takie zaświadczenie wystawił lekarz specjalista, pomijając, że to środki publiczne itp, to też można powiedzieć, że w trosce o wnioskodawcę. Nie zawsze to, co się wydaje wnioskodawcy, służy do skutecznej rehabilitacji, może nawet czasami stanowić zagrożenie dla samego zainteresowanego.
Przykład: u mnie jeden z niepełnosprawnych wymyślił sobie że chce sztangę, żeby wzmacniać ręce. Jego wersja - położy się na łóżku i będzie wyciskał. Wspomnę, że porusza się na wózku inwalidzkim i większą część dnia spędza sam w domu. Ja już sobie wyobraziłam go na łóżku ortopedycznym, podnoszącym sztangę... Oczywiście rehabilitant, który przychodzi do niego, za głowę się złapał, potwierdzając moje obawy.
Tak, więc uważam, że do sprzętu rehabilitacyjnego koniecznie specjalista.
PCPR-Trz
Awatar użytkownika
Referent
Od: 30 wrz 2016, 8:43
Zajmuję się:

Napisano: 24 sty 2017, 15:23

Dla nas wystarczy jak napisze rodzinny, choć specjalista mile widziany (ale długie kolejki lub trzeba iść prywatnie i płacić za papier itd)
Jeżeli lekarz rodzinny traktuje sprawę poważnie to wie że to nie jest koncert życzeń, w każdym razie uważam ze wypisując zaświadczenie i zalecając jakiś sprzęt ponosi za to odpowiedzialność
Mixi
Awatar użytkownika
Stażysta
Od: 07 wrz 2016, 13:16
Zajmuję się:

Napisano: 25 sty 2017, 11:59

u nas zaśw. lekarskie do wniosku na sprzęt rehab. specjalista wypełnia, do reszty rodzinny
Tomasz1981
Awatar użytkownika
Inspektor
Od: 30 paź 2015, 14:05
Zajmuję się: REHABILITACJA SPOŁECZNA

Strona 1 z 1    [ Posty: 10 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x