jakie dokumenty przekazujecie organizatorowi turnusu? my dotychczas przesyłaliśmy kserokopię informacji o sposobie rozpatrzenia wniosku z kwota dofinansowania, wniosek lekarza o skierowanie na turnus rehabilitacyjny i informację o stanie zdrowia.
my nie przekazujemy żadnych dokumentów, to wnioskodawca w swoim zakresie przesyła informację o wysokości dofinansowania wraz z czystym drukiem "oświadczenie organizatora"; informacje o stanie zdrowia zabierają ze sobą na turnus
Ja wysyłałam kopie inf.o przyznaniu dofinansowania, druk oświadczenie organizatora i pismo przewodnie i było to jednocześnie potwierdzenie że ośrodek został sprawdzony pod kątem wpisów do rejestrów i schorzeń wnioskodawcy. A co robicie jak dostaniecie oświadczenie organizatora a tu się schorzenia nie zgadzają i osoba nie powinna tam jechać? Odsyłacie oryginał tego oświadczenie do organizatora?
dzieki za szybkie odpowiedzi, od tego roku będziemy przekazywać inne info organizatorowi. Ja prowadzę w segregatorze turnusów dodatkowy skoroszyt, w którym mam wydrukowane ze strony EMPATIA dane organizatora i ośrodka razem ze wszystkimi informacjami dot. wpisu do rejestrów i schorzeń razem z datą sprawdzenia danych, żeby się zmieścić w 7 dniach. Jeszcze mi się nie zdarzyło, żeby wybrany ośrodek nie prowadził rehabilitacji w zakresie schorzeń wnioskodawcy, ale w takim przypadku zgonie z rozporządzeniem z terminie 7 dni poinformowałabym osobę niepełnosprawna o konieczności dokonania wyboru innego ośrodka lub organizatora turnusu, pod rygorem nieprzekazania przyznanego dofinansowania