WĘGLOWY SKO - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 2 ]

Napisano: 21 mar 2023, 15:38

Witam
SKO dało nam do ponownego rozpatrzenia węgiel, gdzie gość nie mieszka u nas a oświadcza ze ma dwa miejsca zamieszkania. Byliśmy tam kilka razy brak oznak życia. Wysłaliśmy pismo żeby raczył się z nami spotkać i poskutkowało. Na wywiadzie na naszych oczach uruchomił swoje źródło ogrzewania bo zakwestionowałam ze jest użytkowane ponieważ było nakryte blatem. Deklaracje śmieciową złożył dopiero na bieżąco wcześniej nie miał. Może ktoś miał podobny przypadek, wiem że gdy damy odmowę to znowu będzie się odwoływał do skutku.
Aga2
Stażysta
Od: 12 cze 2017, 10:19
Zajmuję się: FA/ŚR/ŚW/DW/DO

Napisano: 21 mar 2023, 15:44

Ja myślę, że możecie go zawezwać do złożenia dodatkowych wyjaśnień czy jest związany z zamiarem stałego pobytu, gdzie jest jego centrum życiowe, gdzie się rozlicza, gdzie chodzi na zakupy, przede wszystkim określi ile czasu przebywa w danej miejscowości.
My w takim przypadku bo facet napisał, że jest 3 dni u nas a 4 w innej miejscowości uznałyśmy ze nie jesteśmy właściwym organem wniosek poszedł do innego ops. Tam facet złożył kolejne oświadczenie ze mieszka tu i tu więc poszło o rozstrzygnięcie sporu do sądu o ustalenie organu właściwego dla faceta i tyle.
elamarch
Stażysta
Od: 23 mar 2017, 16:24
Zajmuję się: świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 2 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x