weryfikacja
weryfikacja
proszę o udzielenie informacji co należy weryfikować w empatii jak ktoś złoży wniosek na 500 plus.
-
- Starszy inspektor
- Zajmuję się: pracuje w fabryce Pomostu :)
- Kontakt:
Re: weryfikacja
wszystkie dzieci z wniosku należy obowiązkowo sprawdzić czy nie wystąpiły w innych jednostkach terenowych, najwcześniej na 3 dni przed wydaniem decyzji
ponadto PESEL sprawdzamy zawsze
jeśli istotne są dochody (pierwsze dziecko) to MF, ew. ZUS
jeśli dziecko niepełnosprawne to EKSMOoN
pozdrawiam
ponadto PESEL sprawdzamy zawsze
jeśli istotne są dochody (pierwsze dziecko) to MF, ew. ZUS
jeśli dziecko niepełnosprawne to EKSMOoN
pozdrawiam
Tomek
Czy jeśli osoba jest w innej gminie zameldowana wysyłacie dodatkowo wniosek o udostępnienie danych czy tylko CBB? Bo właśnie takowy otrzymałam z innej gminy..hmm
-
- Starszy inspektor
- Zajmuję się: pracuje w fabryce Pomostu :)
- Kontakt:
Tak jak napisałem, należy skorzystać z przycisku "Sprawdź czy osoby z wniosku wystąpiły w innych Jednostkach". I jeśli zostanie wskazana w odpowiedzi jednostka, to należy się z nią wtedy kontaktować.
Tomek
- de Charette
- Administrator
- Zajmuję się:
- Kontakt:
"wszystkie dzieci z wniosku należy obowiązkowo sprawdzić czy nie wystąpiły w innych jednostkach terenowych, najwcześniej na 3 dni przed wydaniem decyzji"
a z jakiego artykułu wynika ten obowiązek? i dlaczego CBB działa źle? (prosty przykład - kobieta u mnie pobiera 500 na dzieci, w innym ośrodku złożył jej maż. Decyzja odebrana, zatwierdzona, w CBB u nich nie występuje taka osoba, nie ma zbieżności).
" ponadto PESEL sprawdzamy zawsze"
kłamstwo; Mam akt urodzenia mam gdzieś bazę PESEL;
a z jakiego artykułu wynika ten obowiązek? i dlaczego CBB działa źle? (prosty przykład - kobieta u mnie pobiera 500 na dzieci, w innym ośrodku złożył jej maż. Decyzja odebrana, zatwierdzona, w CBB u nich nie występuje taka osoba, nie ma zbieżności).
" ponadto PESEL sprawdzamy zawsze"
kłamstwo; Mam akt urodzenia mam gdzieś bazę PESEL;
cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
- ewalu
- VIP
- Zajmuję się:
- Kontakt:
ja niestety też ... tylko nie wiem dlaczego .. Emp@tia jest obowiązkowa przecieżświeżynka pisze: Bo właśnie takowy otrzymałam z innej gminy..hmm

"Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" — Jonasz Kofta
„Kochająca osoba żyje w kochającym świecie. Wroga osoba żyje we wrogim świecie. Każdy, kogo spotykasz jest Twoim lustrem” - Ken Keyes
„Kochająca osoba żyje w kochającym świecie. Wroga osoba żyje we wrogim świecie. Każdy, kogo spotykasz jest Twoim lustrem” - Ken Keyes
- de Charette
- Administrator
- Zajmuję się:
- Kontakt:
bo empatia nie działa i tyle w temacie.
Co mają zrobić?
Co mają zrobić?
- ewalu
- VIP
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Emp@tia musi działać .. jak są jakieś problemy to trzeba to zgłaszać ... wiadomo, na początku bywało z nią różnie ale te jest ok .. a zwłaszcza CBB
"Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" — Jonasz Kofta
czy sprawdzamy dzieci w cbb po wprowadzeniu wniosku czy przy wydawaniu decyzji bo tez jest tam taki przycisk. i jescze jedno pytanie czy kazdy wniosek i kazda decyzje wysylamy do cbb czy tylko decyzje
- de Charette
- Administrator
- Zajmuję się:
- Kontakt:
musi, musi, ale nie działa. I jak nie działa to co ma zrobić tamten ośrodek? Klienta wysłać? Może jedynie napisać a my mamy obowiązek odpisać.
Oprócz weryfikacja - Świadczenie Wychowawcze (500+) przeczytaj również:
Źły termin na dostarczenie brakujących dokumentów
zm. na bezgotókowe
błędna decyzja
rozwód małzonków, podział dzieci
dobrowolne alimenty
Darowizna ziemi
zmiana składu rodziny
prośba
pit-38
dział. gospodarcza - dochód uzyskany