weryfikacja empatia w innych jednostkach terenowych - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 2    [ Posty: 16 ]

Napisano: 15 sty 2016, 9:58

mam Panią na świadczenie rodzicielskie i mam jej dowód. Mieszka na moim terenie a meldunek ma w innej gminie. Chciałam zweryfikowac ją przez Empatię i wybrałam weryfikację pobierania świadczeń w innych jednostkach terenowych. Pojawił się komunikat:Wskazana osoba nie została zweryfikowana w Centralnej Bazie Beneficjentów. Zweryfikuj tożsamość osoby i spróbuj ponownie.
Czy źle wpisałam adresy?Wpisałam adres zameldowania i adres pobytu. Przy weryfikacji jest adres meldunku.
justa84

Napisano: 15 sty 2016, 10:32

Jaki system dziedzinowy?
Tomek
SYGNITY
Starszy inspektor
Od: 04 kwie 2007, 11:01
Zajmuję się: pracuje w fabryce Pomostu :)

Napisano: 15 sty 2016, 10:55

SYGNITY
justa84

Napisano: 15 sty 2016, 10:56

mam ten sam komunikat program Sygnity.
Kajetan

Napisano: 15 sty 2016, 11:03

Wynika to z wymagań homologacyjnych Ministerstwa:

SD musi umożliwić wysłanie zapytania do CBB o to, czy beneficjentowi, którego tożsamość została jednoznacznie potwierdzona w CBB, została udzielona lub odmówiona pomoc w innych jednostkach terenowych, bądź też że osoba ta była podmiotem wniosku o pomoc w innych jednostkach terenowych, korzystając z udostępnionej usługi PI CSIZS
.

Zatem jeśli chcemy sprawdzić czy osoba nie pobiera pomocy w innych Jednostkach, najpierw trzeba wykonać weryfikację tożsamości tej osoby w CBB i dopiero jak CBB potwierdzi tożsamość, to można tę drugą usługę wywołać.

pozdrawiam
Tomek
SYGNITY
Starszy inspektor

Napisano: 15 sty 2016, 11:15

ok.Czyli muszę najpierw zweryfikować tożsamość tej osoby. A czy wiadomo ile się czeka na odpowiedź z CBB?Bo nap z US jest za chwilkę a z ZUS-u już ma o 2 dni przesunięcie terminu do pobrania wyników.
justa84

Napisano: 15 sty 2016, 11:17

tylko jeśli ta pani pobierała gdzies swiadczenia, przed 1 stycznia i nic z tą osobą ops w systemie nie robił, to te dane itak nie będą chyba widoczne?
ventus
Stażysta
Od: 04 paź 2015, 13:41
Zajmuję się:

Napisano: 15 sty 2016, 11:58

justa84 pisze:ok.Czyli muszę najpierw zweryfikować tożsamość tej osoby. A czy wiadomo ile się czeka na odpowiedź z CBB?Bo nap z US jest za chwilkę a z ZUS-u już ma o 2 dni przesunięcie terminu do pobrania wyników.
Jeśli chcesz zweryfikować czy osoba nie pobiera świadczeń w innej Jednostce, to najpierw musisz potwierdzić tożsamość w CBB. Wyniki powinny być natychmiastowe, o ile Empatia działa.
Tomek
SYGNITY
Starszy inspektor

Napisano: 15 sty 2016, 11:59

ventus pisze:tylko jeśli ta pani pobierała gdzies swiadczenia, przed 1 stycznia i nic z tą osobą ops w systemie nie robił, to te dane itak nie będą chyba widoczne?
To zależy od kiedy oprogramowanie w Jednostce, w której ta osoba ewentualnie pobierała świadczenie, jest podłączone do Empatii. Oprogramowania które spełniają wymagania homologacyjne, powinny zacząć wysyłać automatycznie dane do CBB od dnia połączenia do Empatii.
Tomek
SYGNITY
Starszy inspektor

Napisano: 15 sty 2016, 12:09

mam już odpowiedź: osoba nie występuje w centralnej Bazie Beneficjentów
justa84

Strona 1 z 2    [ Posty: 16 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x