Weryfikacja po zmianach KDR od 01.07.2017 - Karta Dużej Rodziny

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]

Napisano: 06 lip 2017, 8:51

1. od kiedy weryfikujemy PESEL? U mnie mam mało wniosków i dopiero w czerwcu chyba zauważyłam, że jest dostępna weryfikacja, wcześniej było nieaktywne. Czy jeśli mam jakieś niesprawdzone to bd jakiś problem ? miałam dokumenty tożsamości i dane w ŚR.
2. Jak teraz zweryfikować dane zamiast aktu małżeństwa, czy orzeczenia? nie widzę nic dostępnego, jedynie ten PESEl, co i tak nie widzę, żeby dało się wydrukować tego co wyjdzie;/ Jak to ma teraz działać ?
"Jeżeli płacicie ludziom za to, że nie pracują, a każecie im płacić podatki, gdy pracują, nie dziwcie się, że macie bezrobocie."

Milton Friedman
Pani M.
Referent
Od: 24 maja 2015, 13:26
Zajmuję się: ŚW/FA/ŚR/DM/DE/KDR

Napisano: 06 lip 2017, 10:26

witam,
zastępuję koleżankę na czas jej urlopu i na moje nieszczęście od lipca zmieniał się ustawa. proszę powiedźcie mi jak to teraz wprowadza się te wnioski? aktów urodzeń już nie brałam. jest teraz jakaś weryfikacja?
Klio
Praktykant
Od: 24 paź 2016, 20:41
Zajmuję się:

Napisano: 07 lip 2017, 12:07

Wójt / burmistrz / prezydent miasta ustalający prawo do Karty jest zobowiązany do samodzielnego uzyskania lub weryfikacji za pomocą rejestrów udostępnionych w SI KDR albo drogą pisemną z rejestrów publicznych danych osób wymienionych we wniosku o przyznanie KDR. (komunikat MRPIPS)
malawi
Stażysta
Od: 05 cze 2017, 12:59
Zajmuję się: FA/KDR

Napisano: 10 lip 2017, 10:59

No właśnie a gdzie dostępne są te rejestry w SI KDR? Bo na tą chwile nic nie widzę....a czy druki wniosków też będą jakieś nowe?
Renata1986
Stażysta
Od: 04 wrz 2014, 15:26
Zajmuję się: KDR, Stypendia szkolne

Napisano: 10 lip 2017, 11:41

Podbijam pytanie gdzie w programie te zmiany jak sprawdzamy PESEL?
~KasiaII~
Praktykant
Od: 20 kwie 2017, 13:52
Zajmuję się: zajmuję się FA Śr KDR

Napisano: 14 lip 2017, 9:11

PESEL można zweryfikować w systemie dopiero po zapisaniu wniosku (nie "zatwierdzeniu"). Najpierw trzeba zapisać wniosek a później ponownie go otworzyć w celu edycji, pojawiają się wtedy dodatkowe przyciski do weryfikacji numeru PESEL.

Generalnie jest to upierdliwe ale zapewne ma to zapobiec ewentualnym nadużyciom ;)
eMPe
Praktykant
Od: 04 kwie 2017, 7:47
Zajmuję się: PS,PPwR,KDR

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x