weryfikacja śmieci

Wybrane tematy:
Wzory informacji, decyzji Webinar - dodatek osłonowy. B. Mazurkiewicz 08/02/2022 Informator dla samorządów Ministerstwo Klimatu i Środowiska - Dodatek osłonowy. Pytania i odpowiedzi dopłaty unijne ARiMR jak pozyskać dane WZÓR PISMA DO ZUSU O WYSOKOŚĆ SKŁADEK ZDROWOTNYCH ZA 2020R.
Kattis
Referent
Zajmuję się: ŚR, FA, DM
Kontakt:

Re: weryfikacja śmieci

Post autor: Kattis »

Dzisiaj otrzymaliśmy z naszego urzędu gminy odpowiedzi w sprawie śmieci, wraz z informacją w każdym piśmie:

"W przypadku rozbieżności pomiędzy ilością mieszkańców wskazaną we wniosku o bon energetyczny, a wskazaną w naszym piśmie, zwracamy się z prośbą o informację dot. przedmiotowych nieruchomości celem wszczęcia przez Burmistrza działań wyjaśniających zaistniałe rozbieżności."

Co o tym myślicie? Mamy prawo, bez podania przez nich podstawy prawnej, informować Urząd o liczbie osób podanych w naszym wniosku żeby oni sobie czyścili swoje sprawy? Z ustawy o bonie energetyczny nic takiego nie wynika.
Awatar użytkownika
Tom.
Administrator
Zajmuję się: SR, CP, dodatki paliwowe ;)
Kontakt:

Post autor: Tom. »

a kto jest organem przy bonie i śmieciach?
Kattis
Referent
Kontakt:

Organ przy bonie - OPS
organ przy śmieciach - Urząd
Awatar użytkownika
Tom.
Administrator
Kontakt:

ciekawe, bo wg ustaw to wójt / burmistrz/prezydent ;)
Kattis
Referent
Kontakt:

Rozumiem :lol: :D
Awatar użytkownika
Tom.
Administrator
Kontakt:

no, więc teoretycznie już wie ;) dajcie tylko konkretny glejt :twisted:
JUSTYNAD
Stażysta
Zajmuję się: SR
Kontakt:

Post autor: JUSTYNAD »

Mam dwa wnioski po 2 osoby w składzie rodziny na jeden adres w weryfikacji śmieci wyszło mi, że zgłoszona jest pod tym adresem tylko jedna osoba, jeden z wnioskodawców poinformował mnie w rozmowie telefonicznej, że jeden skład dwuosobowy to jest w odległej miejscowości (tam się leczą i przebywają na co dzień) a z kolejnego gospodarstwa domowego jedna osoba jest za granicą (nie w celach zarobkowych ani wakacyjnych). Z rozmowy wynika, że nie zamieszkują w tym domu te trzy osoby. Czy poprawne będzie wezwanie na 50 KPA w celu wyjaśnienia tylko co pod rygorem bez rozpatrzenia? Pan stwierdził, że mam podrzeć wnioski a on zasięgnie opinii czy w takiej sytuacji jak ich bony się nie należą. Ja nie twierdzę, że się nie należą tylko jeśli nie są zgłoszeni do śmieci bo rzeczywiście tu nie mieszkają to dlaczego składają wnioski, że tu mieszkają... ręce już mi opadają a to dopiero początek
aiwa
Stażysta
Zajmuję się: pracownik działu świadczeń rodzinnych, kierownik
Kontakt:

Post autor: aiwa »

art.6o ust.1a ustawy z dnia 13 września 1996r. o utrzymaniu czystości i porządku w gminach (t.j. Dz.U. z 2024r. poz. 399)
zocha1234
Starszy referent
Zajmuję się: ZR, FA, wszystko
Kontakt:

Post autor: zocha1234 »

Czy naprawdę sprawdzacie każdy wniosek w śmiecicah?
ODPOWIEDZ