weryfikacja szkół we wnioskach - Dobry Start (300+)

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]

Napisano: 18 lip 2018, 12:36

jak weryfikujecie szkoły z wniosków elektronicznych, czy bierzecie dodatkowo coś jeszcze odnośnie nauki?
inkaa
Stażysta
Od: 05 lip 2017, 10:13
Zajmuję się: referent

Napisano: 18 lip 2018, 12:42

a po co?
podręcznik str.15:
Uwaga: zgodnie z § 35 rozporządzenia, wójt, burmistrz oraz prezydent miasta do dnia umożliwienia
dokonywania drogą elektroniczną weryfikacji informacji o uczęszczaniu dziecka do szkół i placówek
oświatowych, o których mowa w art. 3 ust. 1 pkt 1 ustawy z dnia 15 kwietnia 2011 r. o systemie informacji
oświatowej, nie są zobowiązani dokonywać tej weryfikacji. Oznacza to, że podstawowy warunek
otrzymania świadczenia, tj. nauka w szkole, jest obecnie ustalany na podstawie zawartego we wzorze
wniosku oświadczenia wnioskodawcy, że w roku szkolnym 2018/2019 – w zależności od daty złożenia
wniosku – dziecko będzie się uczyć lub uczy się w szkole.
cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
de Charette
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 07 maja 2014, 7:21
Zajmuję się:

Napisano: 18 lip 2018, 15:29

Ja mam przypadek kobieta złożyła wniosek na dziecko uczące się w liceum dla dorosłych ale we wniosku dała że ponadpodstawowa nie policealna i nie dla dorosłych. Sprawdziłem szkołę po adresie i jest to liceum dla dorosłych oraz rozmawiałem z wnioskodawczynią telefonicznie, która to potwierdziła. Mam dylemat czy jej wypłacić teraz na oświadczenie i później bawić się w NP czy iść w odmowę. Nie chcę jej pokrzywdzić NP. Może ktoś się podzieli co by zrobił z czymś takim ?
Szarak
Awatar użytkownika
VIP
Od: 22 mar 2017, 12:14
Zajmuję się: Multitasking

Napisano: 18 lip 2018, 15:34

wezwij ją do przedstawienie zaśw. ze szkoły.
Jestem pod wrażeniem twojej dociekliwości....
cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
de Charette
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 07 maja 2014, 7:21
Zajmuję się:

Napisano: 18 lip 2018, 15:43

Akurat mieszkam w miejscowości gdzie znajduje się ta szkoła i zapaliła mi się jakoś czerwona lampka. Dodatkowo nie chce mi się bawić później w NP i dochodzić zwrotu.
Szarak
Awatar użytkownika
VIP
Od: 22 mar 2017, 12:14
Zajmuję się: Multitasking

Napisano: 19 lip 2018, 12:10

Szarak pisze:Ja mam przypadek kobieta złożyła wniosek na dziecko uczące się w liceum dla dorosłych ale we wniosku dała że ponadpodstawowa nie policealna i nie dla dorosłych. Sprawdziłem szkołę po adresie i jest to liceum dla dorosłych oraz rozmawiałem z wnioskodawczynią telefonicznie, która to potwierdziła. Mam dylemat czy jej wypłacić teraz na oświadczenie i później bawić się w NP czy iść w odmowę. Nie chcę jej pokrzywdzić NP. Może ktoś się podzieli co by zrobił z czymś takim ?
A ja gratuluje takiej dociekliwości! Sama taka jestem :p ja bym wezwała do wyjaśnienia, niech złozy oświadczenie i dac odmowę.
Patrycja11412
Praktykant
Od: 11 kwie 2018, 11:20
Zajmuję się: członek i sekretarz GKRPa, pracownik socjalny, fundusze unijne

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x