wezwanie
-
- VIP
- Zajmuję się: DM DE
- Kontakt:
Re: wezwanie
a co napisałaś w wezwaniu? jakieś dokumenty miał dostarczyć?
-
- Referent
- Zajmuję się: Kdr
- Kontakt:
Ze ma dostarczyc zaswiadczenie o dochodach lub złożyc oswiadczenie o dochodach ta Pani, termin 14dni od daty doreczenia, wszystko....
-
- VIP
- Zajmuję się: DM, DE
- Kontakt:
uuuu to nie z tego art. wezwanie ...i jeżeli już w trakcie pobierania dodatku okazało się, że pani mieszka...cóż...na dzień złożenia wniosku mogło pani nie być w gospodarstwie domowym pana(wnioskodawcy)więc nietrafne wezwanie...ewentualnie przy kolejnym wniosku sprawdzić pana gospodarstwo domowe (wywiad przeprowadzić)Ani pisze: 30 sty 2025, 13:54 Pan złozyl DM, w trakcie pobierania okazalo sie ze u Pana jeszcze zamieszkuje Pani. Napisałam wezwanie na podstawie art. 7 ust. 13 ale Pan mnie olał i sie nie zgłosił, co teraz mam z tym zrobic?
A jeżeli jest pewne, że ta pani mieszkała z panem przy składaniu wniosku, który obecnie jest realizowany...to wznowić postępowanie należy
-
- VIP
- Kontakt:
Jakbyś jego zaświadczenie żądała to oki, ale Ty chcesz zaświadczenie osoby, której nie ma w deklaracji. Dasz odmowę a Pan odwoła się i powie, ze taka Pani nie mieszka. Nie masz dowodów, SKO uchyli z uwagi na brak materiału dowodowego. Jedyne co Ci pozostaje to lecieć na wywiad i zobaczyć na miejscu co i jak. A skąd w ogóle wiesz, że ta Pani tam mieszka?Ani pisze: 30 sty 2025, 14:04 Ze ma dostarczyc zaswiadczenie o dochodach lub złożyc oswiadczenie o dochodach ta Pani, termin 14dni od daty doreczenia, wszystko....
-
- Referent
- Kontakt:
Pan złozył oswiadczenie ze Pani mieszka od sierpnia a wniosek złozyl we wrzesniu. Wznowiłam postepowanie i napisałam wezwanie ale chyba zle 

-
- VIP
- Kontakt:
to nie powinno być wezwanie z tego artykułu.Ani pisze: 30 sty 2025, 14:51 Pan złozył oswiadczenie ze Pani mieszka od sierpnia a wniosek złozyl we wrzesniu. Wznowiłam postepowanie i napisałam wezwanie ale chyba zle![]()
-
- Referent
- Kontakt:
Prosze o jakas podpowiedz co zrobic teraz z tym???
-
- Referent
- Kontakt:
podpowiedzcie cos...prosze
-
- VIP
- Kontakt:
wezwanie z kpa w terminie 7 dni do złozenia wyjasnień.
Tylko jaki jest sens, skoro nie przyszedł na to wezwanie to czy przyjdzie na kolejne ?
Jęsli ta Pani nie ma dochodów, to okaże się, ze dodatku dostałby więcej... więc co... w nagrodę że oszukał nadpłacić mu? Paranoja. Niektórych spraw lepiej nie ruszać.
Jesli minie termin na stawienie się na wezwanie, wydałabym decyzję do zwrotu wypłaconych dodatków. A może pracownik socjalny będąc w terenie wpłynie na niego, aby przyszedł i chociaż oświadczenie weźmiesz, póki co?
Oprócz wezwanie - Dodatki mieszkaniowe przeczytaj również:
Wywiad środowiskowy
powierzchnia użytkowa?
zasiłek rodzinny
Prośba o wyliczenie dm
rezygnacja z dodatku
Proszę o wyliczenie-pilne
Emerytura z zagranicy
Dodatek pielęgnacyjny - czy wliczamy? Jestem nowa - wybaczcie!
Rodzicielskie świadczenie uzupełniające
Prosze o pomoc - w wyliczeniu dodatku
1 osoba, pow. uż:47.5 m, kuchnia i łazienka:47,5 m, pow. mieszkalna: 28 - o co tu chodzi
Dodatek wyzszy niz czynsz
1 osoba pow. 47,38
prace społeczno użyteczne
Czy to tytuł prawny, który uprawnia do DM?
Czynsz w DM - proszę o pomoc