Wezwanie do wyjaśnień czy od razu wszczęcie w prawie uchylen - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]

Napisano: 08 cze 2017, 7:26

Otrzymałem dziś na piśmie informację od pracownika socjalnego, że Pani X pobierająca zasiłek rodz. nie mieszka w mojej gminie a dodatkowo starsze dziecko zostało umieszczone w młodzieżowym ośrodku wychowawczym gdzieś w Polsce daleko :). Dokumentów pod to nie posiadam oprócz tej informacji. Czy wstrzymać wypłatę i wzywać Panią pisząc na adres który został mi podany w informacji oraz wystąpić z pismem do młodzieżowego ośrodka wychowawczego czy faktycznie to dziecko tam przebywa ? Czy od razy mogę robić wszczęcie na podstawie takiej informacji a w między czasie pisać do wszczęcie ?
Szarak
Awatar użytkownika
VIP
Od: 22 mar 2017, 12:14
Zajmuję się: Multitasking

Napisano: 08 cze 2017, 7:57

ja bym zrobiła wszczęcie postępowania .... a do ośrodka też możesz napisać
"Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" — Jonasz Kofta
„Kochająca osoba żyje w kochającym świecie. Wroga osoba żyje we wrogim świecie. Każdy, kogo spotykasz jest Twoim lustrem” - Ken Keyes
ewalu
Awatar użytkownika
VIP
Od: 12 maja 2011, 15:17
Zajmuję się:

Napisano: 08 cze 2017, 8:55

Ciąg dalszy Pani X się ze mną skontaktowała i twierdzi że ponosi koszty za utrzymanie dziecka w młodzieżowym ośrodku wychowawczym. Jutro ma przedstawić w związku z tym dokumenty. Zakładając że mówi prawdę, co dalej ?? Jeśli ponosi koszty to nie mam podstawy do uchylenia, przeliczenie dochodu rodziny tylko pytanie na ile osób na 2 (ją i drugie dziecko) czy na 3 (ona, drugie dziecko i to pierwsze umieszczone w mow.). Ponadto co zrobić z informacją, że mieszka w innej gminie i nie jestem organem właściwym do wypłaty ?? Nie ma póki co nienależnie pobranych.
Szarak
Awatar użytkownika
VIP
Od: 22 mar 2017, 12:14
Zajmuję się: Multitasking

Napisano: 08 cze 2017, 9:22

jeżeli nie mieszka w Twojej gminie to nie jesteś organem właściwym ... i nic cię nie interesuje już ośrodek ... chociaż nie rozumiem toku Twojego rozumowania a propos przeliczania dochodu .... :D
"Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" — Jonasz Kofta
„Kochająca osoba żyje w kochającym świecie. Wroga osoba żyje we wrogim świecie. Każdy, kogo spotykasz jest Twoim lustrem” - Ken Keyes
ewalu
Awatar użytkownika
VIP
Od: 12 maja 2011, 15:17
Zajmuję się:

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x