wezwanie męża do złożenia wyjasnień- czy mogę?
-
- Referent
- Zajmuję się: sr
- Kontakt:
wezwanie męża do złożenia wyjasnień- czy mogę?
kobieta złozyła wniosek do 500+ mąż nie ma ubezpieczenia wiec zadzwoniłam do kobiety żeby dowiedziec sie o co chodzi. Powiedziała, że on za granica nie pracuje, ale do grudnia go nie będzie....hmmmm... no cóz. z toku rozmowy wywnioskowałam że on jednak za granica jest i pracuje tylko na czarno a ona złozyła wniosek bo myslała że sie zwyczajnie im uda. Tylko co teraz zrobić? Czy ja mam go wezwać do złożenia wyjaśnień w zwiazku ze złożonym przez żone wniosku na 500+ i zostawic wniosek bez rozpatrzenia jak sie nie stawi? Kobieta jest swiadoma że tych pieniedzy póki co nie bedzie dostawać.
- kb
- VIP
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Re: wezwanie męża do złożenia wyjasnień- czy mogę?
do wyjasnien mozesz wezwac wnioskodawce, jak ci wyjasni,ze maz nie ma ubezpieczenia bo nie ma i juz , bo nie pracuje a ona go przy sobie nie ubezpieczy, bo nie chce:)i napisze ci,ze za granica maz nie pzrebywa...to nie masz czego sie czepiac i swiadczenia powinnas przyznac...jak kiedys wyjdzie,ze byl za granica w tym czasie to bedziesz pytac o koordynacje to raz, a dwa bedziesz mogla zlozyc wniosek do prokuratury na pania ze falszywe oswiadczenie zlozyla;-)
-
- Referent
- Zajmuję się: sr
- Kontakt:
Re: wezwanie męża do złożenia wyjasnień- czy mogę?
ok dzięki za pomockb pisze:do wyjasnien mozesz wezwac wnioskodawce, jak ci wyjasni,ze maz nie ma ubezpieczenia bo nie ma i juz , bo nie pracuje a ona go przy sobie nie ubezpieczy, bo nie chce:)i napisze ci,ze za granica maz nie pzrebywa...to nie masz czego sie czepiac i swiadczenia powinnas przyznac...jak kiedys wyjdzie,ze byl za granica w tym czasie to bedziesz pytac o koordynacje to raz, a dwa bedziesz mogla zlozyc wniosek do prokuratury na pania ze falszywe oswiadczenie zlozyla;-)

Oprócz wezwanie męża do złożenia wyjasnień- czy mogę? - Świadczenia rodzinne przeczytaj również:
utrata uzysk dochodu czy tylko uzysk
świadczenie rodzicielskie po zasiłku macierzyńskim
składki do zus opłacane przy pobieraniu szo lub śp
urlop wychowawczy jak liczymy okres?
Alimenty nieopodatkowane od kiedy liczyć?!
urlop wychowawczy na niepełnosprawne dziecko
przekroczenie kryterium w SZO o kwotę nie wyższą niż 95zł
Tytuł wykonawczy w US a podanie o umorzenie
UTRATA DOCHODU Z DZIAŁU SPECJALNEGO PRODUKCJI ROLNEJ
czy po aktualizacji działa wam kopiowanie dochody z innego w
hektary przeliczeniowe, czy liczyć???
zasiłek przyznany a zmiana dochodu
dochód z 2016r. przez ile m-cy dzielić
ponowny uzysk, który miesiąc do uzysku?
pilne specjalny zasiłek opiekuńczy
tytuły wykonawcze 500+ i rodzinne