Wezwanie na wywiad - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna

Strona 1 z 1    [ Posty: 2 ]

Napisano: 18 sty 2016, 13:54

Dostałam dziś dwa wnioski z tego samego ośrodka o podjęcie działań dotyczące tego samego dłużnika; jeden wniosek - matka otrzymała świadczenie z f.a. na niepełnoletnią córkę; drugi wniosek - pełnoletni syn złożył wniosek sam na siebie. Czy muszę wysyłać dwa wezwania do tej samej osoby?
Druga sprawa - inny dłużnik. Wniosek dotyczy dłużnika, który obecnie przebywa w ośrodku dla bezdomnych na terenie innej gminy. Znam adres, ponieważ z tego ośrodka wpłynęło do nas podanie o pomoc dla tej osoby - opłata za szpital i pomoc, ponieważ nie ma środków do życia. Mając obecny adres muszę wysyłać wezwanie na wywiad na adres zameldowania czy odpisać do OWW podając obecny adres pobytu?
1974
Referent
Od: 13 kwie 2014, 19:43
Zajmuję się: ŚR/FA/ST

Napisano: 18 sty 2016, 14:45

1974 pisze:Dostałam dziś dwa wnioski z tego samego ośrodka o podjęcie działań dotyczące tego samego dłużnika; jeden wniosek - matka otrzymała świadczenie z f.a. na niepełnoletnią córkę; drugi wniosek - pełnoletni syn złożył wniosek sam na siebie. Czy muszę wysyłać dwa wezwania do tej samej osoby?
Wysłałabym jedno wezwanie.
1974 pisze:Druga sprawa - inny dłużnik. Wniosek dotyczy dłużnika, który obecnie przebywa w ośrodku dla bezdomnych na terenie innej gminy. Znam adres, ponieważ z tego ośrodka wpłynęło do nas podanie o pomoc dla tej osoby - opłata za szpital i pomoc, ponieważ nie ma środków do życia. Mając obecny adres muszę wysyłać wezwanie na wywiad na adres zameldowania czy odpisać do OWW podając obecny adres pobytu?
Poinformować OWW o aktualnym miejscu przebywania, Ty działań wobec takiego dłużnika nie przeprowadzasz.
"Com napisał, napisałem."
J 19, 22
RR
Awatar użytkownika
VIP
Od: 23 lip 2007, 22:51
Zajmuję się:

Strona 1 z 1    [ Posty: 2 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x