Wezwanie od komornika do usunięcia braków formalnych we wnio - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna

Strona 1 z 1    [ Posty: 9 ]

Napisano: 21 gru 2015, 15:50

Witajcie! Niestety otrzymałam dzisiaj od komornika wezwanie do usunięcia braków formalnych wniosku i mam taki pkt:
1. Złożenie do akt sprawy zaświadczenia stwierdzającego ostateczność decyzji Nr.... wraz z informacją o rozpoczęciu realizacji i terminach wypłat świadczeń z FA w poszczególnych miesiącach.
otóż komornik nie odesłał mi tych decyzjach żeby napisać, że jest ostateczna. Czy posiada ktoś może wzór takiego zaświadczenia? Miał ktoś taką sytuację?
kacha.kacha

Napisano: 22 gru 2015, 9:35

Wydrukuj nowy egzemplarz i na decyzji pod podpisem kierownika napisz: niniejsza decyzja jest ostateczna, może być dopisek uprawomocniła się w dniu... i niech podpisze kierownik. Informację o realizacji i terminach drukuje się z programu i podpisuje kierownik.
Aga52

Napisano: 22 gru 2015, 10:05

A możesz mi wytłumaczyć kiedy decyzja staje się ostateczna, z chwilą odebrania przez wierzycielkę ? Od niedawna zajmuję się funduszem i nie rozumiem tych pojęć :(
kacha.kacha

Napisano: 22 gru 2015, 10:49

nie musisz sie od dawna zajmować, ale weź przestań...takie podstawowe pojecia powinnac znać...KPA sie kłania
###

Napisano: 22 gru 2015, 12:18

Możesz napisać zwykłe zaświadczenie że decyzja nr stała się ostateczna (takie rozwiązanie jest poprawne).
kamka

Napisano: 22 gru 2015, 13:15

Dzięki Kamka. :)
kacha.kacha

Napisano: 22 gru 2015, 13:24

decyzja ostateczna od chwili odbioru plus 14 dni jak się nie odwoła
vvvvvvvvvvv

Napisano: 22 gru 2015, 13:36

Wskazówka:
doręczenie lub ustne ogłoszenie decyzji ---> 14 dni na wniesienie odwołania lub złożenie wniosku o ponowne rozpatrzenie sprawy ---> po upływie ww. terminu, gdy strona nie skorzystała z prawa do odwołania, decyzja staje się ostateczna.
vvvvvvvvvvv

Napisano: 22 gru 2015, 13:38

ostateczna staje się w dniu następnym po upływie terminiu 14 dni od odbioru
Karlitos

Strona 1 z 1    [ Posty: 9 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x