wezwanie w sprawie odsetek od NN ??? - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]

Napisano: 02 cze 2010, 13:11

Kobietka spłaciła NN, to była koordynacja i decyzję w sprawie NN wystawił DOPS. Kobieta prosi DOPS o umożenie odsetek! DOPS zwrócił sie do mnie z pismem o wysokość odsetek, ja wyliczyłam pismo napisałam, ale mam pytanie:
czy ja pisze wezwanie do kobietki o spłatę odsetek??( czy wezwanie bo decyzja o wysokości odsetek to wydaje mi się, że raczej nie??), czy czekam na odpowiedź DOPS??
POMÓŻCIE!!!
~Gosia13

Napisano: 02 cze 2010, 13:24

ile dajecie czasu po uprawomocnieniu się decyzji do spłaty nienależnie pobranego świadczenia; a w ogóle jaka jest procedura postępowania HELP
~,,,,,

Napisano: 02 cze 2010, 13:37

DAJĘ RÓWNO MIESIĄC OD DATY WYDANIA DECYZJI NN. NA DECYZJI PODAJĘ NR KONTA BANKOWEGO I POUCZAM O SPŁACIE ODSETEK. JAK KOBIETA ZWRÓCI SIE Z PISMEM, ŻE CHCE ROZŁOŻYĆ NA RATY LUB ŻEBY ŚCIĄGAĆ Z BIEŻĄCYCH TO PRZED WYDANIEM DECYZJI PRACOWNIK SOCJALNY IDZIE NA WYWIAD.

ALE CO Z MOIM WEZWANIEM? JA PISZĘ TO WEZWANIE O SPŁĄTE ODSETEK CZY CZEKAM NA ODPOWIEDŹ DOPS???
ZAZNACZĘ TYLKO, ŻE WIEM IŻ KOBIETA ZWRÓCIŁA SIE O UMOŻENIE ODSETEK NA PODSTAWIE ROZMOWY TELEFONICZNEJ A NIE PISMA!
~Gosia13

Napisano: 08 lip 2010, 16:14

piszesz pismo, iż decyzja DOPs zostały ustalone NPŚR, że w dniu tym i tym zwróciła ng. Wobec powyzszego do spłaty pozostały ustawowe odsetki, które na dzień wpłaty ng. tj..... wyniosły ....

W związku z tym powyższą kwotę ustawowych odsetek nalezy dokoanć na rachunek bankowy.........
~joanna

Napisano: 08 lip 2010, 16:27

nie wiem za bardzo o czym piszecie przecoez nienaleznie pobranych świadczeń z koordynacji dochodzi marszałek. My jako organ informujemy jaka kwota została wpłacona (a robi to sama księgowa).
miałam juz taki przypadek, że kobieta wpłaciła należność główną, a o odsetki pisała pismo do marszałka i marszałek jej kwotę odsetek umorzył.
~m

Napisano: 08 lip 2010, 16:29

ALE dostałaś info od marszałka (pismo), że jej umorzyli odsetki
?
~joanna

Napisano: 08 lip 2010, 16:30

albo ze wniosła wniosek do marszałka o umorzenie odsetek?
~joanna

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x