Wielkość dotacji przekracza dostępne środki

Wybrane tematy:
Podpis klienta pod wywiadem POMOST STD Błąd sprawozdania Sprawozdania MRiPS-06 (wersja 1.04a) za 2021 Odnowienie certyfikatu Brak możliwości wygenerowania sprawozdania SKŁ ZDR pytanie odnośnie poprawności danych problem z wydrukiem informacji /decyzji w Sygnity
ODPOWIEDZ
~Roland

Wielkość dotacji przekracza dostępne środki

Post autor: ~Roland »

Witam, mialem taka sytuacje. Przyznalismy pomoc na czesciowe pokrycie kosztów utrzymania w rodzinie zastępczej na dziecko (4 letnie dziecko do 18 roku zycia), zatwierdzilem decyzje, wygenerowalem liste plac. Zorientowalem sie ze w liscie wyplat mam gotowke a nie konto wiec cofnolem zatwierdzenie decyzji, zmienilem na konto bankowe i gdy chcialem ponownie zatwierdzic decyzje to wyskoczyl mi komunikat: Wielkość dotacji przekracza dostępne środki (35 .... tys zl). Co to moze byc? To moja pierwsza decyzja i pierwsza lista wyplat. Dopiero co aktualizowalismy budzet po korektach wiec o co chodzi? Czy zatwierdzic decyzje i sie nie martwic? Dziekuje za pomoc.
~SYGNITY

Re: Wielkość dotacji przekracza dostępne środki

Post autor: ~SYGNITY »

Nie napisałeś o jaki program chodzi, ale zakładam że o Pomost. Przede wszystkim w celu samej zmiany sposobu wypłaty z gotówki na konto nie trzeba cofać zatwierdzenia decyzji, wystarczy wejść na plan wypłat i zmienić - można zmieniać wszystko dopóki konkretna wypłata nie została umieszczona na liście. A co do komunikatu to rzeczywiście jest związany z budżetem - proponuję dokładnie sprawdzić źródła finansowania itd, a jeśli dalej będzie krzyczał to proszę o kontakt z serwisem.
pozdrawiam
~Roland

Tak chodzi o POMOST wersja 20.4.0. Co do źródeł finansowania to wydaje mi się że mam poprawnie to ustawione bo mieliśmy u nas w ośrodku szkolenie z czlowiekiem związanym z Sygnity i wspólnie z ksiegową ustawialismy korekty budżetu i powiązania. Oczywiście możliwa jest pomyłka. Sprawdzę to, i zobacze czy przy następnych dezycjach komunikat będzie sie ponawiać. Dodam że dopiero od miesiąca poznajemy system i dlatego tyle niespodzianek.
~Roland

problem z dotacja pozostal. Robilem aktualizacje rezerwacji jednak kwota powieksza sie. Zastanawiam się czy ma znaczenie przypisanie źródła finansowania z budżetu. Sprawa dotyczy rodzin zastępczych. Wersja pomost 20.4.1
~SYGNITY

Post autor: ~SYGNITY »

proszę o kontakt z serwisem
ODPOWIEDZ