wiem , że wałkowany temat ale ... - Świadczenia rodzinne

Strona 2 z 3    [ Posty: 22 ]

Napisano: 01 lut 2016, 13:47

my wypłaciliśmy nie czekając na wyjaśnienia, bo dla nas ten art. był jasny od początku
inspektor

Napisano: 02 lut 2016, 10:52

może jeszcze się ktoś wypowie tez jestem ciekawa jak to u ws wygląda
forum ???/

Napisano: 02 lut 2016, 10:53

forum ???/ pisze:może jeszcze się ktoś wypowie tez jestem ciekawa jak to u ws wygląda
Tom. pisze:nie, nie będziemy się już wypowiadać na ten temat, bo należy uznać ten problem za rozwiązany :D
heiland
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 04 sty 2013, 20:46
Zajmuję się: ŚR, FA, ŚW, ZFŚS

Napisano: 02 lut 2016, 10:54

płaciłam i płace
gasiak

Napisano: 03 lut 2016, 10:07

????
karola ops

Napisano: 03 lut 2016, 10:12

zapis w ustawie jest jasny i czytelny- świadczenia nie przysługują w takim przypadku, nie mniej jednak my przyznawaliśmy bo wiadomo chcieli dobrze a wyszło jak zwykle :lol:
masterm

Napisano: 03 lut 2016, 10:51

heiland pisze:
Zjem Ci Chleb pisze:ja bez wyjaśnienia chciałem płacić i płace .....
Żeby to jeszcze było standardowe 3% a nie 30 zł 8-)
Dogadaj się z klientami żeby co miesiąc rezygnowali ze świadczenia i składali na nowo wniosek. Dla nich korzyść taka, że nie będzie jak policzyć uzysku za drugi miesiąc i zostanie im rodzinne i wszystko inne, a dla Ciebie, że co miesiąc dostaniesz 2x30zł :lol: (W ustawie jest zapis, że 3 dychy od decyzji "w sprawie" rodzicielskiego, a nie, że tylko od przyznającej) 8-)
Walka z wiatrakami since 1998.
Iks
Awatar użytkownika
VIP
Od: 27 lut 2014, 20:32
Zajmuję się:

Napisano: 03 lut 2016, 10:59

Iks pisze:
heiland pisze:
Zjem Ci Chleb pisze:ja bez wyjaśnienia chciałem płacić i płace .....
Żeby to jeszcze było standardowe 3% a nie 30 zł 8-)
Dogadaj się z klientami żeby co miesiąc rezygnowali ze świadczenia i składali na nowo wniosek. Dla nich korzyść taka, że nie będzie jak policzyć uzysku za drugi miesiąc i zostanie im rodzinne i wszystko inne, a dla Ciebie, że co miesiąc dostaniesz 2x30zł :lol: (W ustawie jest zapis, że 3 dychy od decyzji "w sprawie" rodzicielskiego, a nie, że tylko od przyznającej) 8-)
Żeby to ludzie mieli tyle wyrozumiałości do mnie co ja do nich to by mi na takie układy szli ale realia są inne do tej pory mimo mojego proszenia i informowania o decyzjach do obioru zalega kilkanaście nieodebranych jeszcze z października ub. roku. A ja durny za kilka dni jak się obrobię to w samochód i pojechał rozwozić po wsiach.
heiland
Awatar użytkownika
Administrator

Napisano: 03 lut 2016, 11:03

jakbyś jednego roku zastosował ściśle kpa i realizował wypłaty tylko wykonalnym czyli doręczonym decyzjom to by w następnych latach problemu nie było :D
Tom.
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 09 mar 2005, 16:10
Zajmuję się: SR, CP, dodatki paliwowe ;)

Napisano: 03 lut 2016, 11:05

Tom. pisze:jakbyś jednego roku zastosował ściśle kpa i realizował wypłaty tylko wykonalnym czyli doręczonym decyzjom to by w następnych latach problemu nie było :D
Jak przyszedłem to prosiłem kierownika o takie rozwiązanie ale stanęło na tym "że jesteśmy dla ludzi, pieniądze muszą iść i nie możemy tak robić dla ludzi" ;)
heiland
Awatar użytkownika
Administrator

Strona 2 z 3    [ Posty: 22 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x