forum ???/ pisze:może jeszcze się ktoś wypowie tez jestem ciekawa jak to u ws wygląda
Tom. pisze:nie, nie będziemy się już wypowiadać na ten temat, bo należy uznać ten problem za rozwiązany
Dogadaj się z klientami żeby co miesiąc rezygnowali ze świadczenia i składali na nowo wniosek. Dla nich korzyść taka, że nie będzie jak policzyć uzysku za drugi miesiąc i zostanie im rodzinne i wszystko inne, a dla Ciebie, że co miesiąc dostaniesz 2x30złheiland pisze:Żeby to jeszcze było standardowe 3% a nie 30 złZjem Ci Chleb pisze:ja bez wyjaśnienia chciałem płacić i płace .....
Żeby to ludzie mieli tyle wyrozumiałości do mnie co ja do nich to by mi na takie układy szli ale realia są inne do tej pory mimo mojego proszenia i informowania o decyzjach do obioru zalega kilkanaście nieodebranych jeszcze z października ub. roku. A ja durny za kilka dni jak się obrobię to w samochód i pojechał rozwozić po wsiach.Iks pisze:Dogadaj się z klientami żeby co miesiąc rezygnowali ze świadczenia i składali na nowo wniosek. Dla nich korzyść taka, że nie będzie jak policzyć uzysku za drugi miesiąc i zostanie im rodzinne i wszystko inne, a dla Ciebie, że co miesiąc dostaniesz 2x30złheiland pisze:Żeby to jeszcze było standardowe 3% a nie 30 złZjem Ci Chleb pisze:ja bez wyjaśnienia chciałem płacić i płace .....(W ustawie jest zapis, że 3 dychy od decyzji "w sprawie" rodzicielskiego, a nie, że tylko od przyznającej)
Jak przyszedłem to prosiłem kierownika o takie rozwiązanie ale stanęło na tym "że jesteśmy dla ludzi, pieniądze muszą iść i nie możemy tak robić dla ludzi"Tom. pisze:jakbyś jednego roku zastosował ściśle kpa i realizował wypłaty tylko wykonalnym czyli doręczonym decyzjom to by w następnych latach problemu nie było