fajnie, dzikei z aodp. Zastanawia mnie jeszcze inny przypadek, przed wydaniem decyzji kobieta za posrednictwem komornika dostała alimenty. Wiem, że na forum zdania są takie, ze wówczas nie zwraca FA bo nie miała decyzji. A czy ktos pomyslał, że dłużnik odda dwa razy poeniadzE?raz wpłacił juz do komornika a potem my za ten sam miesiac wyplacilismy kobiecie... Ja w takich sytuacjahc skłaniałabym się do wznowienia postępowania. W koncu przed wydaniem decyzji istniał fakt nieznany przez organ... co wy na to?
Na szkoleniu Mazurkiewicz mówił, że jezeli na przekazie bankowym czy pocztowym nie widnieje wskazanie, ze sa to alimenty bieżące, a tylko słowo alimenty, to można uznac je za zaległe (jeżeli takie sa), ale trzeba zgłosić to do komornika, by ten pomniejszył zadłużenie dłużnikowi.
Ewa, wierzycielka miała prawo dostać od dłużnika pieniądze, jeśli jeszcze nie została wydana decyzja o przyznaniu nowego FA. Dlatego ja staram się wydać decyzje do końca września i od arzu wysyłam je do komornika. A dziewczyny już sa nauczone, ze na początku września mają składąc wnioski:)