wierzycielka w tym samym miesiącu dostała od nas 500zł a od dłużnika 4000zł - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]

Napisano: 24 sty 2014, 14:26

czy ma zwrocic tylko 500zł?
~EWA

Napisano: 24 sty 2014, 14:51

mi się wydaje że tak , powinna oddać tyle ile otrzymałaby z FA
~Magda1

Napisano: 24 sty 2014, 15:50

witam
miałem bardzo podobną sytuację dość niedawno też np w wysokości miesięcznego fa
~ja fa

Napisano: 24 sty 2014, 16:48

fajnie, dzikei z aodp. Zastanawia mnie jeszcze inny przypadek, przed wydaniem decyzji kobieta za posrednictwem komornika dostała alimenty. Wiem, że na forum zdania są takie, ze wówczas nie zwraca FA bo nie miała decyzji. A czy ktos pomyslał, że dłużnik odda dwa razy poeniadzE?raz wpłacił juz do komornika a potem my za ten sam miesiac wyplacilismy kobiecie... Ja w takich sytuacjahc skłaniałabym się do wznowienia postępowania. W koncu przed wydaniem decyzji istniał fakt nieznany przez organ... co wy na to?
~EWA

Napisano: 25 sty 2014, 15:51

Tego nie da się podciągnąć pod 145. NP 500,00 + %.
~CKM

Napisano: 30 sty 2014, 12:04

Na szkoleniu Mazurkiewicz mówił, że jezeli na przekazie bankowym czy pocztowym nie widnieje wskazanie, ze sa to alimenty bieżące, a tylko słowo alimenty, to można uznac je za zaległe (jeżeli takie sa), ale trzeba zgłosić to do komornika, by ten pomniejszył zadłużenie dłużnikowi.
~Kama

Napisano: 30 sty 2014, 12:27

Ewa, wierzycielka miała prawo dostać od dłużnika pieniądze, jeśli jeszcze nie została wydana decyzja o przyznaniu nowego FA. Dlatego ja staram się wydać decyzje do końca września i od arzu wysyłam je do komornika. A dziewczyny już sa nauczone, ze na początku września mają składąc wnioski:)
~Kama

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x