kiedy utrata statusu dłużnika? - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]

Napisano: 24 sty 2014, 12:46

Kiedy następuje utrata statusu dłużnika?
Czy wtedy, gdy wierzycielka rezygnuje ze świadczenia z Fa, uchylam decyzję i od dnia uchylenia decyzji następuje utrata statusu dłużnika?
~nowapa

Napisano: 24 sty 2014, 13:29

a czy dłużnik spłacił wszystkie zobowiązania wobec wierzyciela i funduszu ? utrata statusu dłużnika alim. następuje z chwila kiedy dłużnik spłaci wszystkie swoje zobowiązania
~Magda1

Napisano: 24 sty 2014, 13:36

\"dłużniku alimentacyjnym - oznacza to osobę zobowiązaną do alimentów na podstawie tytułu wykonawczego, przeciwko której egzekucja okazała się bezskuteczna\"

\"bezskuteczności egzekucji - oznacza to egzekucję, w wyniku której w okresie ostatnich dwóch miesięcy nie wyegzekwowano pełnej należności z tytułu zaległych i bieżących zobowiązań alimentacyjnych (...)\"

Dłużnik to taki ktoś kto zobowiązany jest na podstawie wyroku sądowego do płacenia alimentów i się z tych alimentów nie do końca wywiązuje. Nie widzę w ustawie o FA definicji dłużnika alimentacyjnego jako osoby mającej zadłużenie z funduszu alimentacyjnego ustalone decyzją administracyjną.
"Com napisał, napisałem."
J 19, 22
RR
Awatar użytkownika
VIP
Od: 23 lip 2007, 22:51
Zajmuję się:

Napisano: 24 sty 2014, 13:45

czyli jak to dokładnie rozumiesz ? ja spotkałam się z opiniami że musi spłacić wszystkie zobowiązania żeby utracić status dłużnika
~Magda1

Napisano: 24 sty 2014, 15:33

E tam, jest na bieżąco z wierzycielem tj. osobą uprawnioną do alimentów - nie jest dłużnikiem.
J 19, 22
RR
Awatar użytkownika
VIP
Zajmuję się:

Napisano: 24 sty 2014, 15:37

Nie wiem czy ta odpowiedź była ironiczna, czy nie, ale odpowiadając w ten sposób na pewno nikomu nie pomagasz. Moim zdaniem musi spłacić wszystkich, zresztą było już o tym na forum.
~na pewno nie pomagasz odpwiadaj

Napisano: 24 sty 2014, 15:44

\" (...) ale odpowiadając w ten sposób na pewno nikomu nie pomagasz.\"

Nie nikomu tylko tym którzy nie potrafią czytać ze zrozumieniem.

\"Moim zdaniem musi spłacić wszystkich (...)\"

Ależ oczywiście czy potrzeba argumentów na potwierdzenie słuszności Twojego zdania, nieeeeeeeeeee.
J 19, 22
RR
Awatar użytkownika
VIP
Zajmuję się:

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x