wliczanie dzierżawionego gosp. rolnego - Pomoc społeczna (forum ogólne)

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]

Napisano: 02 wrz 2014, 14:21

Witam serdecznie! Czy macie może interpretację naszego ministerstwa dotyczącą wliczania/bądź nie dochodów z dzierżawionego na 10 lat gosp. rolnego. gdzie umowa dzierżawy jest podpisywana przez starostę? Mamy tak wiele sprzecznych informacji (wystąpienia pokontrolne dla innego ośrodka, uzasadnienia SKO, wyroki sądu) że nie wiemy jak interpretować art. 8 ust. 9 naszej ustawy :(. Bardzo proszę o przesłanie takiej interpretacji na [email protected]
rybka73

Napisano: 02 wrz 2014, 14:25

Jeżeli na klienta figuruje gosp. rolne - to wliczamy ilość ha x 250 zł
zzzz

Napisano: 02 wrz 2014, 14:31

właśnie, że nie jesteśmy tego pewne, bo mamy różne i sprzeczne interpretacje. Potrzebujemy interpretacji ministerstwa, bo przy ewentualnej kontroli będziemy mogły się na nią powołać.
rybka73

Napisano: 02 wrz 2014, 20:59

Ostatnio miałem taką sprawę... uzgodniłem z pracownikiem socjalnym, że wliczamy pełny dochód z gospodarstwa w pełnym tego słowa znaczeniu...

problem w tym, że ustawa o świadczeniach zawiera takie wyłączenie... z tąd zamieszanie... o pomocy społecznej już nie ma takiego wyłączenia... dlatego te pojęcia są mylone. czytałem sporo orzeczeń sądów - należy wliczać... w pomocy społecznej... my wliczamy, ale w tym bałaganie kto wie jak trzeba heh....
Rajski

Napisano: 03 wrz 2014, 11:49

Wliczamy własne, dzierżawione, z tym, że jak się osoba nie przyzna, że dzierżawi a w podatkach tego nie wykażą no to jego szczęście ;)
wwz

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x