dożywianie w przedszkolu prywatnym - Pomoc społeczna (forum ogólne)

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]

Napisano: 02 wrz 2014, 9:34

jak jest z dożywianiem z programu wieloletniego w przedszkolach i szkołach prywatnych? Ktoś miał podobną sytuację? Finansujemy czy nie?
dziunka

Napisano: 02 wrz 2014, 9:57

Oczywiście że można, w szkołach też stołówki prowadzą często prywatne firmy, przyznajemy bez problemu.
ala30

Napisano: 02 wrz 2014, 10:19

Dzięki za odpowiedz :)
dziunka

Napisano: 13 wrz 2014, 22:19

u nas właśnie się zakończyła kontrola i stwierdzono, ze nie powinniśmy płacić za posiłki dla dzieci w szkole prowadzonej przez stowarzyszenie rodziców(czyt. szkoła przejęta przez rodziców kilka lat temu jak ja chciano zlikwidować).... nie ma jeszcze na papierze podstawy prawnej tegoż stwierdzenia....ale z tej kontroli wynika że prywatne placówki nie powinny być objęte tą formą pomocy...... z czym mi się trudno zgodzić.... bo szkoła o której mowa nie pobiera opłat od swoich uczniów za naukę i chodzą do niej biedne dzieciaki ze okolicznych wsi
dor....

Napisano: 14 wrz 2014, 10:23

to nie szkoła jest objęta pomocą tylko dziecko i jego rodzice
mój syn chodzi do prywatnego przedszkola ponieważ w publicznym nie było miejsc to co miałam zrobić skoro nie miałam wyboru płace trochę wiecej niż w publicznym i otrzymuje zasiłek na dozywianie w przedszkolu
musze pracować bo inaczej umrzemy z głodu a że nie zarabiam wiele to dozywianie sie należy
gdyby w Polsce były inne zarobki to nie zgłosiłabym sie do ops o dożywianie
sandra

Napisano: 16 wrz 2014, 8:20

Uważam ,że właściciel przedszkola w tym przypadku nie jest ważny.Ja dożywiam wszystkie dzieci.
abc

Napisano: 16 wrz 2014, 10:29

W art. 48 ust.5 mówi o zakupie posiłków w okresie nauki w szkole. Miejsce zakupu posiłków jest tu więc nie istotne.
celesta

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x