WNIOSEK! - Karta Dużej Rodziny

Strona 1 z 1    [ Posty: 8 ]

Napisano: 12 sty 2015, 10:42

Jak ma prawidłowo wyglądać wniosek w przypadku OPS prowadzącego sprawy związane z KDR, a kierownik posiada upoważnienie wójta i siedziba naszego ośrodka jest inna niż Gminy.

Co należy wpisać w przypadku nazwy organu prowadzącego postępowanie w sprawie KDR:
Ośrodek Pomocy Społecznej?

A co w adresie organu właściwego prowadzącego postępowanie?
Adres ośrodka?

Wiem że w (1) jest napisane wójt, burmistrz etc. no ale przecież to my zbieramy wnioski i do nas one wpływają, a jak przyjdzie kontrola czy coś to przecież nie idą do Gminy tylko do nas. Bardzo proszę o pomoc, co wy wpisujecie jako OPS mający siedzibę w innym miejscu niż gmina?
strawberry

Napisano: 12 sty 2015, 12:37

Czy ktoś się wypowie?
strawberry

Napisano: 13 sty 2015, 9:11

Czemu nikt nie chce udzielić odpowiedz?
strawberry

Napisano: 13 sty 2015, 9:18

Ja wpisuje GOPS i nasz adres, nie jestem w 100% pewna czy jest to prawidłowo ale sugerowałam sie wnioskami świadczeń rodzinnych których organem właściwym również jest wójt a ze względu na upoważnienie kierownika GOPSu do prowadzenia śr na wnioskach przybijaja pieczątkę GOPSu
Marti123

Napisano: 13 sty 2015, 9:58

Dziękuję Ci bardzo, również sprawdzałam to w świadczeniach rodzinnych i funduszu i też tak myślałam by tak robić jak u nich, a teraz już wiem, że nie tylko ja tak myślę. Jeszcze raz dziękuję za odpowiedz;)
strawberry

Napisano: 14 sty 2015, 8:39

Ale przecież zgodnie z ustawą karty wydaje WÓJT, a wy robicie to tylko na podstawie jego upoważnienia. Oczywiście, że wójta/burmistrza/prezydenta miasta się tam wpisuje i główny adres urzędu gminy/miasta.
Fabian

Napisano: 14 sty 2015, 8:50

Ja kieruje się tym jak jest w świadczeniach rodzinnych i tak jak już pisałam to w św. rodz też organem właściwym jest urząd gminy- zgodnie z ich ustawą i tak samo jak przy KDR kierownik GOPS ma upoważnienie wójta i w świadczeniach rodzinnych wpisują adres GOPSu także ja robię analogicznie
Marti123

Napisano: 14 sty 2015, 9:09

Ja również, przecież jeśli byłaby jakaś kontrola to nie będą szli do Urzędu Gminy, tylko do OPS, bo to zadanie Wójt zlecił nam, całe postępowanie jest prowadzone u nas, i zgadzam się Marti123, że świadczenia rodzinnie, fundusz tez mają taki wiersz we wniosku, też dla nich organem w ustawie jest wójt, burmistrz ale z racji, że OPS ma upoważnienie to wpisują nasz ośrodek i nasz adres.
strawberry

Strona 1 z 1    [ Posty: 8 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x