wniosek a wywiad - Pomoc społeczna (forum ogólne)

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]

Napisano: 05 mar 2014, 10:14

Mam małe pytanko czy wniosek o pomoc może być z późniejszą datą niż wywiad? Mam wywiad dajmy na to z 10 lutego do wniosku też z 10 lutego i później drugi wniosek z 17 lutego czy mogę go podpiąć pod ten sam wywiad i całą dokumentację pomimo że ma późniejszą datę? Proszę o pomoc i z góry dziękuje.
Pozdrawiam
~Ela

Napisano: 05 mar 2014, 10:34

oczywiście że tak , tylko w wywiadzie dopisujesz że w tym i tym dniu wpłynął nowy wniosek dotyczący ....
~bibi

Napisano: 05 mar 2014, 10:35

Gdybyś wniosek o pomoc otrzymała 10.02. i drugi 17.02. a wywiad przeprowadziła i decyzje wydała najwcześniej 17.02. to ok. tak możesz zrobić.
Natomiast to o czym piszesz to przede wszystkim trzeba wiedzieć, czego ten drugi wniosek dotyczył, tej samej formy pomocy czy innej? Tak czy siak to na przeprowadzenie wywiadu masz 14 dni roboczych (więc się nie musisz spieszyć) a na wydanie decyzji do miesiąca a więc wypłatę można zrobić w kwietniu.
Ponadto, jeżeli sprawa (wniosek) o pomoc dotyczy tej samej formy pomocy to możesz klienta poprosić o rezygnację z pomocy zawartej we wniosku z 17.02. wtedy wydasz decyzję o umorzeniu postępowania.
~wwz

Napisano: 05 mar 2014, 10:38

wniosek wcześniejszy jest na celówkę natomiast późniejszy jest na ubezpieczenie 90-dniowe...
~Ela

Napisano: 05 mar 2014, 10:45

W takiej sytuacji wymagałabym przeprowadzenia wywiadu ponownie. Choć są Ośrodki które \"dopisują\" do wcześniejszego wywiadu i dają aktualna datę podjęcia decyzji - czego osobiście nie polecam, gdyż kontrole to usterkują.
~wwz

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x