nie zawiadomienie o odmowie tylko pozostawiasz wniosek bez rozpoznania art 64 kpaCzy ma ktoś wzór takiego zawiadomienia (wyznaczony był termin 14 dni na uzupełnienie braków we wniosku i osoba się nie zgłosiła).
art. 7 ust. 13
jeżeli wystosowane wezwanie do uzupełnienia wniosku było na podstawie ww. art. to się zgodzę natomiast jeżeli na podstawie art. 64 par. 2 kpa to wniosek bez rozpoznaniaart. 7 ust. 13
W celu weryfikacji informacji i danych zawartych we wniosku o przyznanie dodatku mieszkaniowego i w deklaracji, o której mowa w ust. 1, oraz w oświadczeniu, o którym mowa w ust. 2, organ może wezwać wnioskodawcę do przekazania dodatkowych dokumentów potwierdzających te informacje i dane, wyznaczając termin nie krótszy niż 14 dni. Organ może odmówić przyznania dodatku mieszkaniowego w przypadku niedostarczenia wskazanych dokumentów w wyznaczonym terminie.
Wydajesz więc decyzję odmowną a nie zostawiasz wniosku bez rozpatrzenia
Masz rację. Tylko odkąd mamy nasz magiczny art. 7 ust. 13 (uwielbiam gobrodafix pisze: ↑10 sty 2023, 9:48jeżeli wystosowane wezwanie do uzupełnienia wniosku było na podstawie ww. art. to się zgodzę natomiast jeżeli na podstawie art. 64 par. 2 kpa to wniosek bez rozpoznaniaart. 7 ust. 13
W celu weryfikacji informacji i danych zawartych we wniosku o przyznanie dodatku mieszkaniowego i w deklaracji, o której mowa w ust. 1, oraz w oświadczeniu, o którym mowa w ust. 2, organ może wezwać wnioskodawcę do przekazania dodatkowych dokumentów potwierdzających te informacje i dane, wyznaczając termin nie krótszy niż 14 dni. Organ może odmówić przyznania dodatku mieszkaniowego w przypadku niedostarczenia wskazanych dokumentów w wyznaczonym terminie.
Wydajesz więc decyzję odmowną a nie zostawiasz wniosku bez rozpatrzenia
Ja też nie bawię się w art. 7 ust 13. Wg mnie to jest jakieś nieporozumienie
Ale chyba najpierw obowiązuje nas ustawa o dodatkach mieszkaniowych. I chyba trzeba stosować ten artukuł, jeśli jest potrzeba. Jak osoba w ciągu 14 dni nie uzupełni braków to odmowa.Fantomas pisze: ↑10 sty 2023, 16:12Ja też nie bawię się w art. 7 ust 13. Wg mnie to jest jakieś nieporozumieniePo wysłaniu tego wezwania trzeba odczekać min. 14 dni, później jak gość nie uzupełni, przed decyzją odmowną wysłać zawiadomienie o możliwości zapoznania się ze zgromadzonymi dokumentami, i na końcu wydać odmowę. Na 100% nie zdążymy przed upływem 30 dni od dnia złożenia wniosku więc w międzyczasie trzeba jeszcze wysłać postanowienie o przedłużeniu terminu
Ludzie, mówię Wam, nie idźcie tą drogą
![]()
![]()
art. 7 ust.13 stosujesz jak chcesz zweryfikować informacje podane przez wnioskodawcePoprawcie mnie jak się mylę. Zawsze to się człowiek czegoś dowie.