mam problem nie potrafafie nigdzie znalezici takiego wniosku do kuratora w necie a chodzi mi o to .... przebywam teraz na leczeniu odwykowym w osrodku MONAR dostałem godzinki do odrobienia za grzywne kurator wysłał mi zawiadomienie do siebie i prosi mnie o napisanie wniosku o ustalenie miejsca gdzie mugłbym odpracowywać te godzinki aja chce je odpracowywac je tu w osrodku i potrzebuje takie własinie pismo i jeszcze takie samo pismo ze osrodek sie zgadza na taka moja prozibe w imieniu kierownika prosze bardzo o pomoc Robert Skoczylas
Musi Pan napisać w prawym górnym rogu miejscowośc oraz datę, następnie pod spodem do adres placówki do której kierujemy wniosek (kurator w tym przypadku), następnie swoje dane. Na środku piszemy "wniosek" i treśc powinna wyglądać mniej więcej tak: Wnoszę o ustalenie miejsca odbycia prac społecznych w ośrodku odwykowym MONAR + uzasadnienie. Do pisma musi Pan dołączyć w formie załącznika zgodę kierownika MoNARu. Na dole czytelny podpis.
Gdyby kurator nie wyraził zgody, może Pan również złożyć wniosek o przerwę w wykonywaniu prac społecznych. Myślę że sąd uzna leczenie w ośrodku odwykowym jako okoliczność usprawiedliwiającą taką przerwę.