wniosek do sądu o umieszczenie w zol - Pomoc społeczna (forum ogólne)

Strona 1 z 1    [ Posty: 10 ]

Napisano: 01 kwie 2014, 12:40

Może ma ktoś wniosek do sadu o przymusowe umieszczenie w ZOL osoby chorej psychicznie
dzięki
~Bożena

Napisano: 01 kwie 2014, 22:28

Pisz po swojemu, co wiesz opisz dobrze sytuację.
~franek

Napisano: 01 kwie 2014, 23:28

Z zasady Zakłady Opiekuńczo Lecznicze nie przyjmują osób chorych psychicznie. Więc na dobry początek proponuje skontaktować się z wybranym ZOL-em czy jest możliwość umieszczenia u nich takiej osoby.
~Kalinka

Napisano: 02 kwie 2014, 13:38

dokładnie
~mix

Napisano: 03 kwie 2014, 17:25

u nas jest ZOL dla osób z zaburzeniami psych.
~Bożena

Napisano: 03 kwie 2014, 20:51

Wnioskodawcą do Sądu o umieszczenie osoby chorej w ZOL nie może być ops. Przerabialiśmy to, sąd zwróci wniosek z przyczyn formalnych.
~ala

Napisano: 04 kwie 2014, 9:37

Występowaliśmy do sądu o skierowanie do ZOL osób bez ich zgody, sąd wydał pozytywne postanowienia w sprawie umieszczenia w ZOL ( ale nie były to osoby z zaburzeniami psychicznymi). Myślę,że nic nie stoi na przeszkodzie, aby wystąpić do sądu z wnioskiem o umieszczenie w ZPO osoby, która cierpi na zaburzenia psychiczne.
~Maria

Napisano: 07 kwie 2014, 22:36

Nie rozumiem,dlaczego wchodzicie w kompetencje słuzby zdrowia? ZOL jest placówką słuzby zdrowia i skierowania do tego typu placówek to ich rola i zadanie!
???

Napisano: 03 paź 2014, 9:44

Występowaliśmy do sądu o skierowanie do ZOL osób bez ich zgody, sąd wydał pozytywne postanowienia w sprawie umieszczenia w ZOL ( ale nie były to osoby z zaburzeniami psychicznymi). Myślę,że nic nie stoi na przeszkodzie, aby wystąpić do sądu z wnioskiem o umieszczenie w ZPO osoby, która cierpi na zaburzenia psychiczne.

Mam pytanie na jakiej podstawie prawnej się opieraliście składając do sądu wniosek o umieszczenie osoby (ale nie z zaburzeniami psychicznymi) w zol bez zgody
bo mam osobę nieprzytomną która nie może podjąć takiej decyzji
Aga 282

Napisano: 03 paź 2014, 10:39

~Maria pisze:Występowaliśmy do sądu o skierowanie do ZOL osób bez ich zgody, sąd wydał pozytywne postanowienia w sprawie umieszczenia w ZOL ( ale nie były to osoby z zaburzeniami psychicznymi). Myślę,że nic nie stoi na przeszkodzie, aby wystąpić do sądu z wnioskiem o umieszczenie w ZPO osoby, która cierpi na zaburzenia psychiczne.
Mam pytanie na jakiej podstawie prawnej się opieraliście składając do sądu wniosek o umieszczenie osoby (ale nie z zaburzeniami psychicznymi) w zol bez zgody
bo mam osobę nieprzytomną która nie może podjąć takiej decyzji
Aga 282

Strona 1 z 1    [ Posty: 10 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x