wniosek elektroniczny - Świadczenie Wychowawcze (500+)

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]

Napisano: 10 sie 2021, 8:56

Jaka data wpływu wniosku elektronicznego jeśli na wniosku jest czerwiec a data pojawienia się w skrzyńce odbiorczej sierpniowa? Pani złożyła drugi wniosek w lipcu i na tej podstawie przyznałam jej od lipca. Co w tej sytuacji można teraz zrobić?
agejszen92
Starszy referent
Od: 25 paź 2018, 16:30
Zajmuję się: ŚW/ŚR

Napisano: 11 sie 2021, 8:51

decyzja o umorzeniu postępowania i pozostawienia wniosku bez rozpatrzenia, w związku z przyznanym prawem do świadczenie wychowawczego - jeżeli wnioskowała na ten sam okres zasiłkowy i te same dziecko/dzieci
Lady90
Starszy referent
Od: 15 sty 2018, 14:29
Zajmuję się: ŚR/ŚW/FA

Napisano: 11 sie 2021, 12:06

Wniosek wpłynął w sierpniu w wyniku błędu banku. Dostawca programu wysłał mi email z takim komunikatem: W miesiącu czerwcu 2021r. jeden z banków wysyłał wnioski o świadczenia wychowawcze w starej strukturze pliku co wiązało się z niedostarczeniem ich do państwa jednostek z empatii. MRiPS podjęło decyzję, aby wszystkie wyżej wymienione wnioski zostały Państwu przekazane w nieaktualnej strukturze. W związku z tym, aby odebrać i zaczytać powyższe wnioski należy dokonać tych operacji na nowej wersji systemu. Wobec tego istnieje możliwość, że w sierpniu 2021r. mogą odebrać Państwo wnioski beneficjentów, które zostały wysłane przez nich drogą elektroniczną w czerwcu 2021.

Ja bym uznała, że wniosek jest czerwcowy. Przyznała za czerwiec i odmówiła wszczęcia postępowania na okres od lipca 2021r. do maja 2022r. w związku z tym, że na ten okres jest wydane rozstrzygnięcie
PaulinaAmela
Stażysta
Od: 30 maja 2019, 11:31
Zajmuję się: ŚW/ŚR

Napisano: 19 lis 2021, 9:42

PaulinaAmela pisze:
11 sie 2021, 12:06
Wniosek wpłynął w sierpniu w wyniku błędu banku. Dostawca programu wysłał mi email z takim komunikatem: W miesiącu czerwcu 2021r. jeden z banków wysyłał wnioski o świadczenia wychowawcze w starej strukturze pliku co wiązało się z niedostarczeniem ich do państwa jednostek z empatii. MRiPS podjęło decyzję, aby wszystkie wyżej wymienione wnioski zostały Państwu przekazane w nieaktualnej strukturze. W związku z tym, aby odebrać i zaczytać powyższe wnioski należy dokonać tych operacji na nowej wersji systemu. Wobec tego istnieje możliwość, że w sierpniu 2021r. mogą odebrać Państwo wnioski beneficjentów, które zostały wysłane przez nich drogą elektroniczną w czerwcu 2021.

Ja bym uznała, że wniosek jest czerwcowy. Przyznała za czerwiec i odmówiła wszczęcia postępowania na okres od lipca 2021r. do maja 2022r. w związku z tym, że na ten okres jest wydane rozstrzygnięcie

Mam ten sam problem w listopadzie wpłynął wniosek z czerwca, co dalej z tym wnioskiem?
marzenasaw
Referent
Od: 11 wrz 2019, 19:56
Zajmuję się: ŚW

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x