Sytuacja jest taka, że Pani miała przyznane świadczenie wychowawcze informacją wojewody od lipca 2019 do końca lutego 2021 ze względu na wyjazd za granice męża dokumenty były wysyłane do UW. Ustalenie prawa do SW. od marca, kwietnia i do końca maja - konca okresu miało nastąpić po dostarczeniu informacji o sytuacji zawodowej. Natomiast Mąż Pani zakończył zatrudnienie za granicą wcześniej wrócił w listopadzie 2020 i podjął pracę od grudnia 2020 już w Polsce - wnioskodawczyni zgłosiła zmianę sytuacji i teraz dostałam decyzje z UW o uchyleniu ustalonego prawa do sw - PRZYZNANEGO INFORMACJĄ WOJEWODY od dnia 01.07.2019 Świadczenia zostały wypłacone za okres przyznania czyli od lipca 2019 do lutego 2021 natomiast marzec, kwiecień i maj jeszcze nie. Dostaliśmy równiezżzawiadomienie ze my jesteśmy właściwi do wypłaty od 01.12.2020. Podpowiedzcie co w tej sytuacji zrobić?
Przyznać świadczenia od grudnia, w uzasadnieniu napisać, że świadczenia za okres od grudnia do lutego zostały wypłacone na podstawie rozstrzygnięcia Wojewody a świadczenia od od marca do czerwca zostaną wypłacone w m-cu ......
Ja zawsze robię najpierw uchylenie później decyzja z decyzji albo decyzja bez wniosku zależy jak mi pójdzie w systemie. Przyznanie od.... do .... Do wypłaty robię te, które muszę wypłacić a po zatwierdzeniu wypłat robię zakończ decyzję aby mi się gdzieś te niewypłacone nie dodały, ale jak macie wszystko dobrze naniesione to przy tworzeniu planu wypłat powinno ominąć te miesiące już wypłacone.