wniosek elektroniczny po 1.01.2019-jedno dziecko nie spełnia - Karta Dużej Rodziny

Strona 1 z 1    [ Posty: 2 ]

Napisano: 14 sty 2019, 12:58

Witam,
otrzymałam wniosek elektroniczny od wnioskodawcy, gdzie pan wnosi o nową kartę dla siebie oraz dla dwójki dzieci (spełniają warunki ustawy) oraz trzecie dziecko (nie spełnia warunków ustawy). Zgodnie z wnioskiem karta należy się wnioskodawcy a dzieciom nie.
Czy w takiej sytuacji:
- wzywa się do poprawy wniosku elektronicznego w Urzędzie, że nie wnosi na tą dwójkę dzieci
- czy anuluje się w systemie wniosek i prosi o prawidłowe wypełnienie nowego
- czy tez zaznacza się w systemie odmowę przyznania karty i pisze się odmowę oraz wysyła do Wnioskodawcy (czy ma ktoś w tym wypadku wzór takiej odmowy?)
- czy też w systemie zaznacza się opcję, że nie przyznano kart dla dzieci i pisze się wyjaśnienie do klienta (Wzór?)

Jestem nowa w obsłudze KDR
Bardzo proszę o pomoc
MAgata
Praktykant
Od: 09 sty 2019, 10:36
Zajmuję się: KDR

Napisano: 15 sty 2019, 11:29

powiem tak, możesz spróbować zadzwonić do osoby, i jak przyjdzie wycofa Ci wniosek i złozy poprawnie to wygodniej dla Ciebie. Jak nie to jesteś związana wnioskiem i musisz się do niego ustosunkować, czyli przyznać ojcu, odmówić dzieciom. Niestety ja nie miałam jeszcze odmowy i nie robiłam, wiec wzorem nie pomogę.
"Jeżeli płacicie ludziom za to, że nie pracują, a każecie im płacić podatki, gdy pracują, nie dziwcie się, że macie bezrobocie."

Milton Friedman
Pani M.
Referent
Od: 24 maja 2015, 13:26
Zajmuję się: ŚW/FA/ŚR/DM/DE/KDR

Strona 1 z 1    [ Posty: 2 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x