wniosek i brak zaświadczenia
-
- Stażysta
- Zajmuję się: wszystko co możliwe
- Kontakt:
wniosek i brak zaświadczenia
Strona złożyła wniosek w sierpniu. Prawidłowo mam czas do końca października na decyzję i wypłatę. Komornik, który był do tej pory uznał się za niewłaściwego i miał przekazać dokumenty właściwemu nowemu komornikowi. Pismo do nowego komornika o zaświadczenie- w odpowiedzi, że nie prowadzi takiej sprawy i nie ma dokumentów. Pismo do starego komornika- zero odpowiedzi. Czas mi się kończy, co mam teraz zrobić? Jak przedłużyć termin na wydanie decyzji i na jakiej podstawie? Proszę o pomoc 

-
- Podinspektor
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Re: wniosek i brak zaświadczenia
wezwij stronę do złożenia wyjaśnień który komornik prowadzi oraz do doniesienia zaświadczenia za 2 m-ce i za cały 2020 r.
-
- Stażysta
- Kontakt:
Strona już wyjaśniła który jest właściwy, a sam zdobyć zaświadczenia też nie może bo go komornik olewa i nie odbiera od niego wiadomości. Nowy komornik twierdzi, że nie wystawi zaświadczenia bo nie ma podstawy. Przedłużyłam termin na wydanie decyzji ale wciąż nie wiem co robić dalej 

-
- Podinspektor
- Zajmuję się:
- Kontakt:
no teraz czekasz,może napisz jeszcze raz do starego komornika, że ponownie wzywasz go w terminie 14 dni o zaświadczenie, dodatkowo opisz sytuację że nowy nie prowadzi.
Przedłużenie terminu trochę za wcześnie napisałaś, zrobiłbym to na koniec października.
Ponadto w interesie wierzycielki jest też żeby zdobyć ten dokument, zatem niech ruszy swoje cztery litery i uda się do komornika, może trzeba stanowczo mu to powiedzieć
Przedłużenie terminu trochę za wcześnie napisałaś, zrobiłbym to na koniec października.
Ponadto w interesie wierzycielki jest też żeby zdobyć ten dokument, zatem niech ruszy swoje cztery litery i uda się do komornika, może trzeba stanowczo mu to powiedzieć
-
- Stażysta
- Kontakt:
Musiałam przedłużenie teraz zrobić bo w tym tygodniu mam już wypłatę. Poczekam z resztą jak to się rozwinie..
- de Charette
- Administrator
- Zajmuję się:
- Kontakt:
skarga na komornika (obydwu)
cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
-
- Stażysta
- Kontakt:
kontaktowałam się z prawnikiem, rzeczywiście skarga do prezesa sądu rejonowego ;/
Czy ktoś kiedyś pisał taką skargę i ma jakiś wzór? Byłabym wdzięczna
Czy ktoś kiedyś pisał taką skargę i ma jakiś wzór? Byłabym wdzięczna

Ostatnio zmieniony 20 paź 2021, 14:39 przez świadczenia500+, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Podinspektor
- Zajmuję się:
- Kontakt:
sąd zapewne odrzuci skargęświadczenia500+ pisze: 20 paź 2021, 14:34 kontaktowałam się z prawnikiem, rzeczywiście skarga do prezesa sądu rejonowego ;/

-
- Stażysta
- Kontakt:
Ręka rękę myje?eMGie pisze: 20 paź 2021, 14:37sąd zapewne odrzuci skargęświadczenia500+ pisze: 20 paź 2021, 14:34 kontaktowałam się z prawnikiem, rzeczywiście skarga do prezesa sądu rejonowego ;/![]()

-
- Podinspektor
- Zajmuję się:
- Kontakt:
dlatego szkoda twoje pracy, najlepiej żeby wierzyciel zrobił im małą awanturę bo w końcu to w jego interesieświadczenia500+ pisze: 20 paź 2021, 14:39Ręka rękę myje?eMGie pisze: 20 paź 2021, 14:37sąd zapewne odrzuci skargęświadczenia500+ pisze: 20 paź 2021, 14:34 kontaktowałam się z prawnikiem, rzeczywiście skarga do prezesa sądu rejonowego ;/![]()
![]()
Oprócz wniosek i brak zaświadczenia - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna przeczytaj również:
Fundusz utrzymania domu.
Sprawa płoczczanina więcej w linku
Czy wysyłam drugi wniosek do prokuratury?
róznica w dochodzie w pit 11 a dochodzie sciągniętym z e-podatki
przyznanie świadzczenia z funduszu
Kto oglądał?Przeczytajcie materiał
przekazanie z innego ośrodka postępowania wobec dłużnikaa
Wydanie zaświadczenia - FA
Problem z Bisnode
Zł za zł art 18 ust 5
Pomniejszenie dochodu z powodu Covid
czy należy się świadczenie
do kiedy świadczenie?
przelew od komornika - pomocy
przekazywanie wpłat wierzycielce przez komornika
Fundusz wypłacony tylko przez 1 miesiąc- co z dłużnikiem?