Wniosek na ŚP-kancelaria - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 2    [ Posty: 12 ]

Napisano: 04 sie 2020, 10:43

Dostałam wniosek na śp- matka składa na dorosłego niepełnosprawnego syna.We wniosku Pani zaznaczyła, że członek rodziny przebywa za granicą- a tym członkiem jest siostra niepełnosprawnego syna. Czy wezwać Panią do poprawy wniosku, bo przecież praca siostry za granicą nie ma znaczenia, bo ona nie jest w składzie rodziny. Wniosek wysłany przez kancelarię, udzielone pełnomocnictwo. I teraz czy wszelkie zawiadomienia, pisma wysyłam na adres Pani czy tej kancelarii. Pomóżcie :)
sylwia58
Referent
Od: 07 mar 2018, 15:27
Zajmuję się: świadczenia rodzinne

Napisano: 04 sie 2020, 10:49

Ja w podobnej sytuacji całą korespondencję (pisma ,decyzje ) wysyłałam na adres strony postępowania a kancelarii wysyłałam dokument do wiadomości.
~o~
VIP
Od: 08 mar 2017, 13:24
Zajmuję się: ŚR

Napisano: 04 sie 2020, 12:58

Ja wszystko wysyłam na adres kancelarii
Oliwia77
Stażysta
Od: 10 sty 2018, 21:42
Zajmuję się: ŚW,FA

Napisano: 04 sie 2020, 13:06

miałyśmy 1 przypadek w tamtym roku że Pan chciał zamienić zdo na śp przez kancelarię ale jak go zaczęłam wypytywać co i jak i ile ta kancelaria sobie za to zawołała to pan przemyślał sprawę i wycofał pełnomocnictwo kancelarii
anetag
VIP
Od: 23 kwie 2014, 8:12
Zajmuję się:

Napisano: 04 sie 2020, 13:46

źerują tylko ns ludziach
i to jeszcze w sytuacji gdzie jest mowa o osobie niepełnosprawnej ...
jasiak
VIP
Od: 08 mar 2017, 13:29
Zajmuję się: Św/Fa/ŚR

Napisano: 04 sie 2020, 13:52

no z tego co pamiętam co nasz Pan mówił to 33% mieli mu co miesiąc zabierać z tego śp, dla mnie to od razu podlatywało pod oszustwo bo skoro świadczenie jest osoby to jakim prawem we wnioskach podają nr konta kancelarii i we wnioskach podpisują się adwokaci kancelarii
anetag
VIP
Zajmuję się:

Napisano: 04 sie 2020, 15:35

anetag pisze:
04 sie 2020, 13:52
no z tego co pamiętam co nasz Pan mówił to 33% mieli mu co miesiąc zabierać z tego śp, dla mnie to od razu podlatywało pod oszustwo bo skoro świadczenie jest osoby to jakim prawem we wnioskach podają nr konta kancelarii i we wnioskach podpisują się adwokaci kancelarii
Ale przekręty - wnioskodawcą jest osoba X , a wniosek podpisuje "osoba" Y i pieniądze też trafiają do "osoby" Y - no k...a piękny przekręt.
To mogli wymyślić i zrealizować tylko organiści z elitą prawniczą. A opiekun w rezultacie takich działań zostanie oskubany na około 6000,00 PLN i bidulek nic nie wie co w jego sprawie się dzieje.
Jak Wy organiści publiczni działający w imieniu Wójtów, Burmistrzów lub Prezydentów możecie dopuszczać do takich sytuacji.
Śmierdzi na odległość prorokiem.
-----------
Krzysztof :mrgreen:
Krzysztof
Awatar użytkownika
Starszy referent
Od: 04 sty 2014, 2:06
Zajmuję się: Byłem opiekunem dorosłej osoby niepełnosprawnej

Napisano: 05 sie 2020, 8:29

Ale przekręty - wnioskodawcą jest osoba X , a wniosek podpisuje "osoba" Y i pieniądze też trafiają do "osoby" Y - no k...a piękny przekręt.
To mogli wymyślić i zrealizować tylko organiści z elitą prawniczą. A opiekun w rezultacie takich działań zostanie oskubany na około 6000,00 PLN i bidulek nic nie wie co w jego sprawie się dzieje.
Jak Wy organiści publiczni działający w imieniu Wójtów, Burmistrzów lub Prezydentów możecie dopuszczać do takich sytuacji.
Śmierdzi na odległość prorokiem.
[/quote]
a ty ku.... nie pomyliłeś zawodów ? Włóż sutannę i spie..........
anetag
VIP
Zajmuję się:

Napisano: 05 sie 2020, 10:21

anetag pisze: a ty ku.... nie pomyliłeś zawodów ? Włóż sutannę i spie..........
Byłbym wdzięczny jakbyś mogła wypowiadać się bardziej merytorycznie i nie używała języka z rynsztoka, który jak widzę i czytam nie jest Ci obcy.
Wstyd, żeby osoba jak mniemam wykształcona kierunkowo i skierowana do pracy w organie administracji publicznej, a na domiar złego reprezentująca w tak obrzydliwym stylu Wójta / Burmistrza / Prezydenta posługiwała się takim słownictwem.
-----------
Krzysztof :mrgreen:
Krzysztof
Awatar użytkownika
Starszy referent
Od: 04 sty 2014, 2:06
Zajmuję się: Byłem opiekunem dorosłej osoby niepełnosprawnej

Napisano: 05 sie 2020, 11:57

Krzysztof pisze:
05 sie 2020, 10:21
anetag pisze: a ty ku.... nie pomyliłeś zawodów ? Włóż sutannę i spie..........
Byłbym wdzięczny jakbyś mogła wypowiadać się bardziej merytorycznie i nie używała języka z rynsztoka, który jak widzę i czytam nie jest Ci obcy.
Wstyd, żeby osoba jak mniemam wykształcona kierunkowo i skierowana do pracy w organie administracji publicznej, a na domiar złego reprezentująca w tak obrzydliwym stylu Wójta / Burmistrza / Prezydenta posługiwała się takim słownictwem.
Jakoś po to nie nie widać żebyś się wypowiadał merytorycznie tylko wszystkich obrażasz zatem spadaj nie mam przyjemności z tobą dalej trolu rozmawiać!!
anetag
VIP
Zajmuję się:

Strona 1 z 2    [ Posty: 12 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x