Wnioskodawca przynosił podbity wniosek przez zarządcę lokalu. W dniu dzisiejszym otrzymałem pismo od zarządcy, że wnioskodawca miał wypowiedzianą umowę najmu od 2 listopada 2023roku. Do października 2024 roku wnioskodawca pobierał dodatek mieszkaniowy. Czy w takiej sytuacji żądać zwrotu w podwójnej wysokości? Jeżeli tak to od kogo? Zarządcy który potwierdził nieprawdziwe informacje czy od wnioskodawcy? Czy tylko zarządca zwraca sam przyznany dodatek i tyle? Zarządca napisał w piśmie, że zwróci dodatek mieszkaniowy wypłacony na konto zarządcy ale nie wydaje mi się aby to było wszystko.
Od czego tutaj zacząć?
Wniosek o dodatek mieszkaniowy podbity przez zarządce- wnioskodawca nie posiadał tytułu prawnego.
-
- Referent
- Zajmuję się: DM, DE, ST, Dodatki grzewcze...
- Kontakt:
-
- VIP
- Zajmuję się: DM, DE
- Kontakt:
Re: Wniosek o dodatek mieszkaniowy podbity przez zarządce- wnioskodawca nie posiadał tytułu prawnego.
proponuję zajrzeć do radcy prawnego 

-
- VIP
- Zajmuję się: DM DE
- Kontakt:
Re: Wniosek o dodatek mieszkaniowy podbity przez zarządce- wnioskodawca nie posiadał tytułu prawnego.
Miałam taką sprawę, która oparła się o SKO i Sąd.
Utrzymano moją decyzję w mocy. Dodatek zwraca wnioskodawca w podwójnej wysokości.
Masz już pismo, że nie miał tytułu prawnego, to teraz wznawiasz postępowanie z art.145 § 1 pkt 1 i pkt 5 kpa. Wzywasz wnioskodawce, by go poinformować (wgląd do akt itd).
Wtedy uchylasz decyzję i odmawiasz przyznania na tamten okres. I do zwrotu.
Utrzymano moją decyzję w mocy. Dodatek zwraca wnioskodawca w podwójnej wysokości.
Masz już pismo, że nie miał tytułu prawnego, to teraz wznawiasz postępowanie z art.145 § 1 pkt 1 i pkt 5 kpa. Wzywasz wnioskodawce, by go poinformować (wgląd do akt itd).
Wtedy uchylasz decyzję i odmawiasz przyznania na tamten okres. I do zwrotu.
Oprócz Wniosek o dodatek mieszkaniowy podbity przez zarządce- wnioskodawca nie posiadał tytułu prawnego. - Dodatki mieszkaniowe przeczytaj również:
Wyliczenie dochodu
świadczenie wspierające
wydatki za wodę i ścieki
wyrównanie z zus
wywiad
dochód z emerytury
opłata za wymianę wodomierza
utrata tytułu prawnego
upoważnienie
Rozliczenie straty roku 2021
opłacane śmieci z dodatku przez urząd
Prośba o sprawdzenie wyliczenia dodatku