Mogę wiedzieć jaka podstawa prawna upoważnienia dla kierownika OPS? Czy tylko upoważnienie do prowadzenia działań wobec dłuzników czy inaczej sformułowane?
Mogę wiedzieć jaka podstawa prawna upoważnienia dla kierownika OPS? Czy tylko upoważnienie do prowadzenia działań wobec dłuzników czy inaczej sformułowane?
Jest osobne upoważnienie udzielone przez wójta
A mogę prosić dokładnie podstawę prawną? Muszę takie stworzyć a nie bardzo widzę na jaką podstawe mogę sę powołać, bo postępowanie wobec dłużników to nie jest... wydawanie decyzji tez nie...
Wniosek o przyłaczenie do postepowania egzekucyjnego do komorników - kto u Was podpisuje? Wójt/burmistrz/prezydent czy dyrektor OPS?
Kierownik z upoważnienia wójta, my mamy takie
Pełnomocnictwo
Na podstawie art. 12 ust. 2 w związku z art. 27 ust. 3, ust. 3 a ustawy z dnia 7 września 2007 r. o pomocy osobom uprawnionym do alimentów
(Dz. U. z 2019r. poz. 670 ze zm. ) upoważniam Panią ............- Kierownika Ośrodka Pomocy Społecznej w..................
do występowania w imieniu organu właściwego dłużnika z wnioskami o wszczęcie postępowania egzekucyjnego lub przyłączenie się do postępowania egzekucyjnego prowadzonego w celu zaspokojenia roszczeń osoby uprawnionej z tytułu alimentów.
Pełnomocnictwo wygasa z dniem rozwiązania albo wygaśnięcia stosunku pracy z Panią ...................... - Kierownikiem Ośrodka Pomocy Społecznej w ................przy czym może zostać w każdym czasie zmienione lub odwołane.
Błogosławiony ten, co nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa
Julian Tuwim