wniosek o świadczenie Dobry Start w pieczy zastępczej
-
- Praktykant
- Zajmuję się: świadczenia
- Kontakt:
wniosek o świadczenie Dobry Start w pieczy zastępczej
Czy ktoś ma już wniosek o świadczenie Dobry Start opracowany dla pieczy zastępczej przez ministerstwo? Czy może opracowujecie sami?
-
- Stażysta
- Zajmuję się: 500+, kierowanie dzieci do placówek, świadczenie dla posiadaczy Karty Polaka, windykacja, cudzoziemcy, repatrianci
- Kontakt:
Re: wniosek o świadczenie Dobry Start w pieczy zastępczej
Wniosku na stronie Ministerstwa niestety nie ma. Przeglądnęłam wszystko i niby jak obiecywali że udostępnią tak nie udostępnili. My jesteśmy na etapie tworzenia swojego, na razie w realizacji.delawi pisze:Czy ktoś ma już wniosek o świadczenie Dobry Start opracowany dla pieczy zastępczej przez ministerstwo? Czy może opracowujecie sami?
-
- Praktykant
- Kontakt:
No właśnie, też wchodzę systematycznie i sprawdzam stronę mpips, a w tej chwili jestem w trakcie tworzenia swojego wniosku. Ale w przypadku 500+ też PCPRy tworzyły własne wnioski prawda? W 2016 roku jeszcze tu nie pracowałam:-)
-
- Stażysta
- Zajmuję się: 500+, kierowanie dzieci do placówek, świadczenie dla posiadaczy Karty Polaka, windykacja, cudzoziemcy, repatrianci
- Kontakt:
Witam wszystkich.
Otrzymaliśmy dzisiaj z Urzędu Wojewódzkiego wzór wniosku na 300+ dla dzieci z pieczy zastępczej do ewentualnego wykorzystania. Wrzucam może komuś się przyda. My się zastanawiamy czy będziemy korzystać.
Otrzymaliśmy dzisiaj z Urzędu Wojewódzkiego wzór wniosku na 300+ dla dzieci z pieczy zastępczej do ewentualnego wykorzystania. Wrzucam może komuś się przyda. My się zastanawiamy czy będziemy korzystać.
- Załączniki
-
wzór wniosku - DS (DUW).pdf
- (416.06 KiB) Pobrany 19 razy
-
- Stażysta
- Kontakt:
Tak my tworzyliśmy swoje własnedelawi pisze:No właśnie, też wchodzę systematycznie i sprawdzam stronę mpips, a w tej chwili jestem w trakcie tworzenia swojego wniosku. Ale w przypadku 500+ też PCPRy tworzyły własne wnioski prawda? W 2016 roku jeszcze tu nie pracowałam:-)

-
- Praktykant
- Zajmuję się: Rodzinami zastępczymi
- Kontakt:
Na stronie Ministerstwa od dawna jest wzór wniosku.
Tutaj: https://www.mpips.gov.pl/DobryStart/wzo ... wiadczenie
Tak wogóle wrzucony tutaj wzór niczym się nie różni od tego na stronie Ministerstwa oprócz początku
Nie napracowali się tam w Urzędzie Wojewódzkim 
Tutaj: https://www.mpips.gov.pl/DobryStart/wzo ... wiadczenie
Tak wogóle wrzucony tutaj wzór niczym się nie różni od tego na stronie Ministerstwa oprócz początku

-
- Praktykant
- Zajmuję się: inspektor ds programow Pfron i ochrony danych osobiowych
- Kontakt:
Witam czy w pieczy zastepczej do świadczenia dobry start jest potrzebne upoważnienie Starosty dla Dyrektora
-
- Praktykant
- Kontakt:
My mamy takie upoważnienie - paragraf 8 ust. 3 pkt 2 rozporządzenia, z tym że mamy upoważnienie dla Dyrektora, a zastanawiam się czy nie powinno być imiennie na mnie jako na osobę, która w rzeczywistości się tym zajmuje...Hania88 pisze:Witam czy w pieczy zastepczej do świadczenia dobry start jest potrzebne upoważnienie Starosty dla Dyrektora
Oprócz wniosek o świadczenie Dobry Start w pieczy zastępczej - Piecza Zastępcza przeczytaj również:
Rodzina zastępcza - świadczenie (od kiedy) - art 87
Ocena końcowa procesu usamodzielnienia
BIGi i Tytuły wykonawcze w pieczy zastępczej
umowa z rodziną zastępczą pomocową
Dofinansowanie wypoczynku dla rodzin zastępczych
Problem z Pomostem - 500+ w pieczy
Opłata za pobyt w pieczy zastępczej - egzekucja
BIG jak wygląda w praktyce przekazywanie informacji
brak oceny końcowej indywidualnego planu
nie chcą wypłacić zagospodarowania
wcześniejsza wypłata usamodzielnienia
kontynuacja po ukończeniu 25 lat