brak oceny końcowej indywidualnego planu
-
- Praktykant
- Zajmuję się: usamodzielnienia
- Kontakt:
brak oceny końcowej indywidualnego planu
Mój podopieczny przeprowadził się do innego powiatu nie mam z nim kontaktu. Nie sporządził końcowej oceny. Wysłałam pismo z prośbą o wypełnienie druku. Niestety nie ustosunkował się do niej. Czy mogę zarchiwizować teczkę bez tej oceny?
-
- Stażysta
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Re: brak oceny końcowej indywidualnego planu
Szczerze mówiąc ja bym chyba zrobił notatkę służbową i do archiwum. No bo co innego?
Z drugiej strony mam świadomość, że to nie jest do końca tak jak być powinno.
Myślę, że to Twoja indywidualna decyzja.
Ostatecznie jak tego nie obrócisz d*** zawsze z tyłu, więc dałbym sobie na luz raczej.
Z drugiej strony mam świadomość, że to nie jest do końca tak jak być powinno.
Myślę, że to Twoja indywidualna decyzja.
Ostatecznie jak tego nie obrócisz d*** zawsze z tyłu, więc dałbym sobie na luz raczej.
-
- Praktykant
- Zajmuję się: praca socjalna
- Kontakt:
Re: brak oceny końcowej indywidualnego planu
Witam.
Moje przemyślenia z praktyki i po niedawnej kontroli UW: wysłać do pcpru na terenie którego przebywa ww. prośbę o sporządzenie oceny końcowej, pisma do zainteresowanego w powyższej sprawie wysyłać za zwrotnym potwierdzeniem odbioru i skontaktować się również z opiekunem usamodzielnienia żeby ponaglił wychowanka. Brak oceny końcowej jest wykazywany w tabelach w trakcie kontroli i wymaga wyjaśnień, trzeba mieć więc argumenty, że zrobiło się wszystko, by proces zakończyć.
Moje przemyślenia z praktyki i po niedawnej kontroli UW: wysłać do pcpru na terenie którego przebywa ww. prośbę o sporządzenie oceny końcowej, pisma do zainteresowanego w powyższej sprawie wysyłać za zwrotnym potwierdzeniem odbioru i skontaktować się również z opiekunem usamodzielnienia żeby ponaglił wychowanka. Brak oceny końcowej jest wykazywany w tabelach w trakcie kontroli i wymaga wyjaśnień, trzeba mieć więc argumenty, że zrobiło się wszystko, by proces zakończyć.
Oprócz brak oceny końcowej indywidualnego planu - Piecza Zastępcza przeczytaj również:
Ocena końcowa procesu usamodzielnienia
BIGi i Tytuły wykonawcze w pieczy zastępczej
umowa z rodziną zastępczą pomocową
Dofinansowanie wypoczynku dla rodzin zastępczych
Problem z Pomostem - 500+ w pieczy
Opłata za pobyt w pieczy zastępczej - egzekucja
BIG jak wygląda w praktyce przekazywanie informacji
wniosek o świadczenie Dobry Start w pieczy zastępczej
nie chcą wypłacić zagospodarowania
wcześniejsza wypłata usamodzielnienia
kontynuacja po ukończeniu 25 lat
Nowe kryteria dochodowe od 01.10.2018