wniosek o udzielenie inf do OWD - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]

Napisano: 22 kwie 2014, 12:25

witam, mam problem, pisałam do OWD z wnioskiem o udzielenie informacji nt. dłużnika w związku z podaniem o umorzenie złożone przez Pana. był to wniosek o na podstawie art. 52 kpa oraz 30 ust 2. naszej ust., prosiłam o ustalenie sytuacji rodzinnej i majątkowej, źródeł utrzymania i wydatków, był to wniosek o kartę informacyjną, teraz dostałam odp, że jako oni jako OWD nie mogą być stroną w postępowaniu o umorzenie, oraz że my jako organ powinniśmy we własnym zakresie domagać się od dłużnika wymaganych dokumentów. co z tym fantem zrobić, wcześniej żaden urząd nie miał z tym problemu,a ja też odpisywałam na takie wnioski.
co zrobić?
wiki12

Napisano: 22 kwie 2014, 13:42

wiem że jest po świętach no ale nikt nie ma pomysłu?
wiki12

Napisano: 22 kwie 2014, 13:52

zadzwonić do nich i zapytać się czy potrafią czytać
de Charette

Napisano: 23 kwie 2014, 8:07

no dobra zadzwonię i powiem a oni mi na to że nie muszą odpisywać, a co ja im na to?
nie wiem czy pisać jeszcze raz do nich czy do dłużnika od razu żeby przedstawił swoją sytuację... pomoże ktoś?
wiki12

Napisano: 23 kwie 2014, 8:11

oni muszą odpisać. Jest to normalna procedura. Nie robią ci łaski
de Charette

Napisano: 23 kwie 2014, 11:43

no dobra dzwoniłam i nie chcą dalej odpisać, .. może zrobię wniosek o udostępnianie danych, przeprowadzenie rodzinnego wywiadu środowiskowego na podst art. 105 ust. o pomocy społecznej>???
czy jakiś inny art. z ust o pomocy społ? :?:
wiki12

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x