Kochani, kobieta ma zwrócić nienależnie pobrane świadczenia rodzinne ok 3000 tys. plus odsetki dotychczas spłacała w ratach bo o to wnioskowała, jednak zmieniła się jej sytuacja rodzinna i złożyła wniosek o umorzenie nienależnie pobranych świadczeń. powinnam przeprowadzić protokół przesłuchania strony, ale jak ją wezwać telefonicznie czy pisemnie ? wiem że nie bedziemy przychylać się do umorzenia bo ma świadczenie emerytalne z którego może spłacić zadłużenie a wiem że po naszej odmowe będzie odwołanie do SKO i chce żeby wszystko w dokumentach było ok. podpowiedzcie coś
dobra utrwalam na piśmie i nie dyskutuje
trzy miliony to już z odsetkami
a teraz podpowiedzcie na jaki art. wezwać ? przychodzi mi do głowy 50 KPA
czy w takim wezwaniu mam wyszczególnić co strona powinna przynieść ze sobą mam na myśli jakieś opłaty i koszty życia
co bierzecie pod uwagę do umorzeń
Witam, mój klient ma ponad 30 tys. do oddania plus odsetki. Złożył podanie o umorzenie odsetek. Wiem, że nie można samych odsetek umarzać. Proszę powdpowiedzcie mi jak przeprowadzić postepowanie jeśli poprawi podanie. Jeśli chodzi o rachunki czy miesięczny dochód to za jaki okres brać pod uwagę. Dodatkowo ma gospodarstwo rolne. Czy dochód z gospodarstwa rolnego przeliczać zgodnie z przelicznikiem za 2022r.? Proszę o podpowiedź.
Ostatnio przesunięty w górę 27 lut 2024, 11:59 przez: Edysia185.