Wniosek o zatrzymanie prawa jazdy - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna

Strona 1 z 2    [ Posty: 11 ]

Napisano: 28 lis 2016, 12:15

Mam pytanie.

dłużnik alimentacyjny nie przebywa na terenie Polski - wcześniej mieszkał na terenie mojej gminy. Wierzycielka inna gmina, dostała odmowe. Dzwoniła do mnie i pyta, czy możemy mu zabrać prawa jazdy bo ma informacje ze pracuje jako kierowca.

Niewiem co jej odpowiedzieć, bo ani nie przebywa na teranie Polski ani od pażdzienrika nie jest pobierany fundusz. POMOCY
anika_1988

Napisano: 28 lis 2016, 12:30

Proszę pomóżcie mi???
anika_1988

Napisano: 28 lis 2016, 12:32

ja przez telefon nie udzielam informacjo bo jest ochrona danych osobowych :D:D:D a poprzedni okres zasiłkowy mialas decyzje i w ogole??
sweet.lemon
Awatar użytkownika
Starszy referent
Od: 09 cze 2016, 11:18
Zajmuję się:

Napisano: 28 lis 2016, 13:02

to też tak jej powiedziałam. ale zapytała czy my jako ośrodek możemy złożyć wniosek o zatrzymanie prawa jazdy. Chce telefonicznie porozmawiać bo nie jest z naszej gminy ani nawet województwa.

Za poprzedni okres nie mam decyzji. mam pismo z Komisariatu, że przebywa w Anglii i tyle.
I niewiem co jej odpowiedzieć
anika_1988

Napisano: 28 lis 2016, 13:18

podstawowa rzecz.....wierzycielka nie jest stroną, udzielając jej informacji o działaniach podjetych wobec dłuznika, rażaco naruszasz prawo
werka

Napisano: 28 lis 2016, 13:50

ale ja jej nic nie udzieliłam. pytała co ma zrobić zebyśmy my jaki ośrodek zabrali mu prawa jazdy. niewiem co mam jej odpowiedziec. do wrzesnia był fundusz i teraz aktualnie nie mam wnisku o podjęcie działań. Jutro ma dzwonić i niewiem co mam jej powiedziec
anika_1988

Napisano: 28 lis 2016, 14:48

proszę podpowiedzcie mi. czy moge wystąpić z wnioskiem o zabranie prawa jazdy? skoro nie jest wypłacany fundusz teraz i dłużnik nie przebywa na terenie Polski to logiczne jest, że nie mogę wszcząć jakie kolwiek postępowanie...

Wierzycielka mi mówi, że wie ze dłużnik pracuje jako kierowca i chciałaby zebysmy my mu zabrali prawa jazdy...... nienormalne
anika_1988

Napisano: 28 lis 2016, 15:57

według mnie nie możesz, chyba, ze wierzycielka złoży wniosek o podjecie działań bo ma taką możliwość. Zawsze może zlozyc wniosek do prokuratury
"Bądź dobrej myśli
bo po co być złej"
Stanisław Lem
legalna 01
Awatar użytkownika
Podinspektor
Od: 27 kwie 2015, 14:01
Zajmuję się:

Napisano: 29 lis 2016, 8:21

chciałam mówić to samo co legalna, niech złoży wniosek do prokuratury, moim zdaniem ty nie masz podstaw żeby od tak sobie wystąpić do starosty, bo na dzień dzisiejszy nie prowadzisz postępowania względem dłużnika
sweet.lemon
Awatar użytkownika
Starszy referent
Od: 09 cze 2016, 11:18
Zajmuję się:

Napisano: 29 lis 2016, 13:13

A jsk wyglada wniosek o podjecie działan od wierzycieli? I czy jak przebywa za granica to mogę zlizyc wniosek do prokuratury i zabranie prawka?
anika_1988

Strona 1 z 2    [ Posty: 11 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x