wniosek o zwolnienie spod zajęcia konta bankowego

Wybrane tematy:
fundusz a spokrewniona rodzina zastętcza Art.209 a obcokrajowiec bez adresu cofniecie zatrzymania prawa jazdy Zwrot z US części kwoty tytułu wykonawczego Zgłoszenie do BIG KRZ - wniosek o założenie konta podmiotu i co dalej?
ODPOWIEDZ
Ewagops
Stażysta
Zajmuję się: pomoc społeczna
Kontakt:

wniosek o zwolnienie spod zajęcia konta bankowego

Post autor: Ewagops »

Pomocy
Dziś wpłynęło do nas pismo w sprawie naszego dłużnika z podaniem skierowanym do komornika o zwolnienie spod zajęcia komornika konta bankowego naszego dłużnika. Osoba ta podjęła prace na umowę zlecenie i pisze że chce sama spłacać część zadłużenia. Zaznaczam , że dotychczas nie spłaciła żadnych należności .
Kto rozpatruje ten wniosek o odblokowanie ? Komornik nam to przesłał ksero tego pisma które jest kierowane do niego i dał nam 7 dni na odpowiedź .
Ktoś miał taka sprawę? Może cos podpowiecie ?
Ja myślę , że odpiszę pismem na to komornikowi , że ten dłuznik dotychczas nie dokonał u nas żadnych spłat , nie występował do nas o umorzenie czy rozłożenie na raty , i , że my nie blokowaliśmy mu konta i nie będziemy niczego odblokowywać.
Jak chciałyśmy porozmawiać z komornikiem to ta rzuciła słuchawką.
A.Panek
Stażysta
Zajmuję się: FA
Kontakt:

Re: wniosek o zwolnienie spod zajęcia konta bankowego

Post autor: A.Panek »

może spróbujcie podpytać jakiegoś przyjemniejszego w kontakcie komornika :o

ja bym tak zrobiła bo też nie miałam takiej sytuacji ale na logike odpisałabym to samo, co zasugerowałaś w poście
ODPOWIEDZ