wniosek osoby która pracuje za granicą - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 10 ]

Napisano: 03 mar 2014, 9:23

witam, złożył mi wniosek Pan który pracuje w Holandii ale przyjechal do POlski na miesiac, wiem ze wniosek powinnam wyslac do urzedu marszalkowskiego ale zastanawiam sie nad inna sprawa... a mianowicie chodzi o to, ze ten Pan w 2012r. mial dochod z zasilku dla bezrobotnych od stycznia do wrzesnia, natomiast w pazdzierniku podjal legalna prace zarobkowa w Holandii i pracowal do marca, potem od kwietnia podjal ponownie zatrudnienie w innej firmie w Holandii i pracuje tam do tej pory. Nie rozliczal sie z tego w Polsce a wiec nie moge zrobic utraty za 2012 r no jedynie z zasilku dla bezrobotnych.. ale czy uzyskac mu dochod skoro pracuje od kwietnia 2013r do tej pory ? jezeli tak to wziac osiwadczenie ile zarobil i przeliczyc na zl? prosze o pomoc
~nowa :(

Napisano: 03 mar 2014, 11:16

pomóżcie prosze

Napisano: 03 mar 2014, 12:38

ale ty niczego nie przeliczasz, przekazujesz do rozparzenia wniosek do ROPS i to oni przelicza
kb
Awatar użytkownika
VIP
Od: 02 lut 2007, 15:50
Zajmuję się:

Napisano: 03 mar 2014, 12:54

ale oswiadczenie ile zarobil w maju biore od niego?

Napisano: 03 mar 2014, 12:56

chodzi mi o uzyskanie dochodu w 2013r. no i
nie rozliczal sie w polsce to nawet nie ma tego dochodu na zaswiadczeniu z urzedu skarbowego wiec nie ma z czego robic utraty...

Napisano: 03 mar 2014, 14:18

dochody z zagranicy facet oswiadcza w zalaczniu nr 7 - te osiagniete w 2012, a uzyskane w 2013 albo na oswiadczeniu albo zaswiadczenie z zagranicy, jesli takiego nie zlozyl - nieprzejmowalabym sie, niech sobie rops wzywa go do uzupelnienia wniosku
kb
Awatar użytkownika
VIP
Zajmuję się:

Napisano: 03 mar 2014, 14:32

ok, dzieki wielkie !!

Napisano: 05 mar 2014, 12:30

jeszcze jedno pytanie: bo ten Pan zlozyl wniosek tez o becikowe czyli i tak musze wziac te dochody z Holandii i to w dodatku skoro beda wpisane w dochody nieopodatkowane - nie moge ich utracic... a uzyskac tez chyba nie moge bo pozniej to tez bedzie wpisane w nieopodatkowanych?

Napisano: 05 mar 2014, 13:24

nowa,jesli pan te dochody za granica nadal osiaga to wiadomo,ze nie ma utraty,ale jesli pracowal na umowe a teraz juz nie pracuje - to bedzie mial utrate, tak samo jesli w 2012 nie pracowal a pracuje teraz za granica (na podstawie umowy) to bedzie mial uzysk - i musi dolaczyc do wniosku dokument potwierdzajacy ile zarobil za drugi miesiac od rozpoczecia tej pracy
kb
Awatar użytkownika
VIP
Zajmuję się:

Napisano: 05 mar 2014, 16:34

myslałam że z dochodu nieopodatkowanego się nie robi utraty ani uzyskania dochodu, dzieki wielkie za podpowiedzi, pozdrawiam!!!

Strona 1 z 1    [ Posty: 10 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x