starszy refenciku gdybym ci napisal na jakim jestem stanowisku to moglbys sie troche zdziwic, poczytaj przez weekend ustawe i KPA , a ustawe podałem do św. rodzinnych celowo,voodoo pisze:Art 65 KPA dotyczy jeżeli wniosek został złożony nie w tej jednostce co potrzeba- błąd.
Reszty dziś nie sprawdzam bo podajesz złą ustawę.
Empatia to będzie jak z UW przyjadą. Nie ma czegoś takiego w tym przypadku, dokumenty mają zostać w poprzednim OPS i basta. Jeśli twierdzisz inaczej to znaczy że się po prostu nie znasz.
Gościu- napiszę prosto: zwisa mi twoje stanowisko. Jak widać twoja wiedza ma się nijak do piastowanego stołka. KPA to mnie nie ucz bo to ja wytykam tobie błędy a nie ty mi. Ustawa też na wskroś przeczytana. Lepiej zamilcz niż masz pisać bzdury.masterm pisze: starszy refenciku gdybym ci napisal na jakim jestem stanowisku to moglbys sie troche zdziwic, poczytaj przez weekend ustawe i KPA , a ustawe podałem do św. rodzinnych celowo,
a dokumentów wcale nie musisz miec orginalnych wystarczy ze sobie zrobisz ksero - ciezko pomyslec
no więc właśnie.... Pani przyszła do nas i powiedziała, że zgłosiła w poprzednim ops zmianę miejsca zamieszkania i chciała decyzję uchylającą na prośbę strony a tam jej powiedzieli, że prześlą ją do naszego ośrodka a nie do niej...To na jakiej podstawie? Minął miesiąc czasu i nic...voodoo pisze:Decyzję uchylającą ma dostarczyć zainteresowana a nie drugi OPS. Jednie na prośbę OPS można udzielić informacji odnośnie postępowania administracyjnego. Inny OPS przecież nie jest stroną postępowania, dodatkowo system informatyczny informuje nas o jakiś alertach.