wniosek przesłany - Świadczenie Wychowawcze (500+)

Strona 2 z 3    [ Posty: 21 ]

Napisano: 05 sty 2017, 15:52

A to jest 500+ czy świadczenia rodzinne, że art. z ŚR podajesz? Czy naprawdę jest takim wielkim problemem nowy wniosek złożyć? Tym bardziej, że nawet z domu nie trzeba wychodzić.
Korowiow
VIP
Od: 05 gru 2016, 8:51
Zajmuję się: Fszystkim

Napisano: 05 sty 2017, 15:54

i co tu ustawa o świadczeniach rodzinnych ma do rzeczy?my pracujemy na ustawie o świadczeniach wychowawczych
zuzka

Napisano: 05 sty 2017, 16:43

voodoo pisze:Art 65 KPA dotyczy jeżeli wniosek został złożony nie w tej jednostce co potrzeba- błąd.

Reszty dziś nie sprawdzam bo podajesz złą ustawę.

Empatia to będzie jak z UW przyjadą. Nie ma czegoś takiego w tym przypadku, dokumenty mają zostać w poprzednim OPS i basta. Jeśli twierdzisz inaczej to znaczy że się po prostu nie znasz.
starszy refenciku gdybym ci napisal na jakim jestem stanowisku to moglbys sie troche zdziwic, poczytaj przez weekend ustawe i KPA , a ustawe podałem do św. rodzinnych celowo,
a dokumentów wcale nie musisz miec orginalnych wystarczy ze sobie zrobisz ksero - ciezko pomyslec
masterm

Napisano: 05 sty 2017, 17:59

Kolega sobie wycieczki osobiste daruje, stanowisko jakie zajmuje też jest mało istotne dla meritum dyskusji.
Korowiow
VIP
Od: 05 gru 2016, 8:51
Zajmuję się: Fszystkim

Napisano: 05 sty 2017, 21:25

masterm pisze: starszy refenciku gdybym ci napisal na jakim jestem stanowisku to moglbys sie troche zdziwic, poczytaj przez weekend ustawe i KPA , a ustawe podałem do św. rodzinnych celowo,
a dokumentów wcale nie musisz miec orginalnych wystarczy ze sobie zrobisz ksero - ciezko pomyslec
Gościu- napiszę prosto: zwisa mi twoje stanowisko. Jak widać twoja wiedza ma się nijak do piastowanego stołka. KPA to mnie nie ucz bo to ja wytykam tobie błędy a nie ty mi. Ustawa też na wskroś przeczytana. Lepiej zamilcz niż masz pisać bzdury.

Dokumenty tak, mam mieć ksero w teczkach w zdecydowanej większości ale ogólnie to powinienem mieć wgląd do oryginałów typu np PIT czy świadectwo pracy.
voodoo
Awatar użytkownika
Inspektor
Od: 02 cze 2016, 10:23
Zajmuję się: ŚW

Napisano: 09 sty 2017, 10:06

nie raz przeszukiwałam strony w tej sprawie i zdania są bardzo podzielone - niektórzy piszą żeby przesyłać w całości, niektórzy że tylko informację itp. ile osób tyle opinii!jestem nowa w tych sprawach więc moje przesyłanie dokumentów do tej pory wyglądało różnie, aż do teraz: przesyłam ksero wniosku i jakieś ksera dokumentów które dostarczył mi wnioskodawca,resztę dokumentów (oryginały)które musiałam sama pozyskać zostają w u nas.nie wiem czy to dobrze, bo był u nas prawnik i koleżanka zadała mu pytanie dot. tej kwestii - jego zdanie jest takie aby wszystko wysyłać(ksero w teczkę).
gopsikkkkk

Napisano: 09 sty 2017, 10:51

Pytanko poniekąd w w/w sprawie- czy inny ośrodek może przesłać nam jako ośrodkowi decyzję uchylającą pani, która się do nas przeprowadziła?? Bez wniosku...,samą decyzję? bo na moje to powinni ją wysłać do samej zainteresowanej....
Gość

Napisano: 09 sty 2017, 13:54

Decyzję uchylającą ma dostarczyć zainteresowana a nie drugi OPS. Jednie na prośbę OPS można udzielić informacji odnośnie postępowania administracyjnego. Inny OPS przecież nie jest stroną postępowania, dodatkowo system informatyczny informuje nas o jakiś alertach.
voodoo
Awatar użytkownika
Inspektor

Napisano: 09 sty 2017, 14:08

voodoo pisze:Decyzję uchylającą ma dostarczyć zainteresowana a nie drugi OPS. Jednie na prośbę OPS można udzielić informacji odnośnie postępowania administracyjnego. Inny OPS przecież nie jest stroną postępowania, dodatkowo system informatyczny informuje nas o jakiś alertach.
no więc właśnie.... Pani przyszła do nas i powiedziała, że zgłosiła w poprzednim ops zmianę miejsca zamieszkania i chciała decyzję uchylającą na prośbę strony a tam jej powiedzieli, że prześlą ją do naszego ośrodka a nie do niej...To na jakiej podstawie? Minął miesiąc czasu i nic...
Gość

Napisano: 09 sty 2017, 14:28

Zatelefonować że działają niezgodnie z prawem. A jak będą pyskować to do UW dzwonić :D
voodoo
Awatar użytkownika
Inspektor

Strona 2 z 3    [ Posty: 21 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x