Wniosek na zasilek złozony w styczniu to rozpatrujemy i przyznajemy od stycznia razem z dodatkiem od stycznia...nonsens pisze: ↑08 lut 2022, 22:12W mojej opinii prawidłowo, jeśli nie minęły trzy miesiące od daty orzeczenia.
Należy się świadczenie zależne od niepełnosprawności od listopada (tu: dodatek z tyt. kształcenia i rehabilitacji), a że ten dodatek nie może istnieć samodzielnie, bez zasiłku rodzinnego, to dla mnie logiczne jest przyznanie całości od listopada.
jeśli rodzina nie pobierała rodzinnego to od dnia złożenia wniosku - to nie zasiłek pielęgnacyjnyjolka74 pisze: ↑09 lut 2022, 22:33Wniosek na zasilek złozony w styczniu to rozpatrujemy i przyznajemy od stycznia razem z dodatkiem od stycznia...nonsens pisze: ↑08 lut 2022, 22:12W mojej opinii prawidłowo, jeśli nie minęły trzy miesiące od daty orzeczenia.
Należy się świadczenie zależne od niepełnosprawności od listopada (tu: dodatek z tyt. kształcenia i rehabilitacji), a że ten dodatek nie może istnieć samodzielnie, bez zasiłku rodzinnego, to dla mnie logiczne jest przyznanie całości od listopada.
Wyrównanie dodatku z tyt. kształcenia i rehabilitacji moglibyśmy przyznac od listopada jesli był pobierany zasiek rodziny od listopada (bez dodatku)...
W tym przypadku wyraźnie napisane jest, że wniosek na zasiłek został złozony w styczniu.