ja nie odsyłałam, tylko na nowy adres strony wysyłałam zawiadomienie, że jak chce to niech przyjdzie złozyć wniosek. Kiedyś w ogóle miałam sytuacje, że ośrodek do mnie zadzwonił, żebym im oryginały wysłała,bo oni beda na podstawie tego mojego wniosku przyznawać
U mnie podobnie - przysłali mi właśnie wniosek z innego ośrodka wraz z decyzją uchylająca. A ja już mam nowy wniosek od tej osoby, bo jestem zdania, że jak ktoś zmienia miejsce zamieszkania to nowy wniosek w nowej gminie plus decyzja uchylająca z tamtej. Co mam teraz zrobić, bo mam 2 wnioski
ja masz dec. uchylającą to wsio ok. Przyjmusze nowy wniosek i na jego podstawie wydajesz nowa decyzję.
A propos.... własnie dostaliśmy na maila od UW interpretację Ministerstwa na ten temat.
Stoja na stanowisko, że trzeba uchylic dec i przekazać całość dokumentacji do właściwego organu. Pisza, że nie prawidłowe jest realizowanie cec. innego osrodka.
Ja jestem z małej gminy i do nas czesto trafiąją sprawy z sąsiedniego MOPSu a tam ideą na łatwiznę i nie uchylaja swoich dec tylko przkazuja nam do dalszej realizacji. Mama ndzieje ze teraz zastosuja sie do opinii ministerstwa,