Hej, jak w tytule, sprawa wygląda tak: drogą elektroniczną wniosek złożył Pan, który jak się okazało jest mężem Pani, która jest dzieckiem niespełniającym warunków dla rodziców seniorów, czyli wniosek złożył zięć (który jest również dzieckiem z rodziny senioralnej! ORAZ ma trójkę swoich dzieci... więc jest członkiem rodziny wielodzietnej w sposób dwojaki)
Moje pytanie, czy on może być wnioskodawcą? Bo zapis ustawy jest na tyle enigmatyczny, że moim zdaniem Pan łapie się do definicji
sprawa jest tak prosta, ze aż musiałem sobie to rozrysować , niestety nie miałem takiej sytuacji - na szczęście u mnie zawsze wnioskodawcami były dzieci, może ktoś pytał o wyjaśnienie takiej kwestii ministerstwa, może powinien ci złożyć dodatkowo jakieś upoważnienie od jego teściów że zgodzili się na to aby złożył w ich imieniu wniosek o wydanie KDR
Dokładnie o upoważnieniu pomyślałam, bo tak zapis w ustawie trochę sugeruje. Ale sprawa jest doprawdy niebywała, nawet jak na naprawdę ogromną ilość wniosków, która do nas wpływa