Przedłużenie KDR - Karta Dużej Rodziny

Strona 1 z 1    [ Posty: 2 ]

Napisano: 24 paź 2019, 21:33

Jest ogólnie taka sytuacja: dziecko ma kartę ważną do 18 urodzin, jest w 3 klasie liceum. Pozostałe rodzeństwo już się nie kwalifikuje do KDR. Czy przysługuje mu przedłużenie karty, pomimo tego? Jeśli tak to na jaki czas? Czy najpierw przedłużenie do końca września przyszłego roku i potem kolejne przedłużenie już do końca studiów?

Patrzyłem też wcześniejsze posty na ten temat, czy to naprawdę zależy od tego jak dany urzędnik sobie uzna? Albo może sobie stwierdzić, że nie, albo, że tak?
Kao909
Praktykant
Od: 24 paź 2019, 21:26
Zajmuję się: Tak

Napisano: 25 paź 2019, 8:11

Kao909 pisze:
24 paź 2019, 21:33
Jest ogólnie taka sytuacja: dziecko ma kartę ważną do 18 urodzin, jest w 3 klasie liceum. Pozostałe rodzeństwo już się nie kwalifikuje do KDR. Czy przysługuje mu przedłużenie karty, pomimo tego? Jeśli tak to na jaki czas? Czy najpierw przedłużenie do końca września przyszłego roku i potem kolejne przedłużenie już do końca studiów?

Patrzyłem też wcześniejsze posty na ten temat, czy to naprawdę zależy od tego jak dany urzędnik sobie uzna? Albo może sobie stwierdzić, że nie, albo, że tak?
W tej kwestii nie wszyscy jesteśmy zgodni i mamy 100% pewność ;) jeszcze nikt o te kwestię nie zapytał ministerstwa, a jak to zrobił to nie miałem okazji się o tym dowiedzieć Zresztą ministerstwo i tak twierdzi, ze od interpretacji ustawy my jesteśmy :/ Ja osobiście przyznaję ;)
"To err is human, to forgive is divine"
ubu
Awatar użytkownika
Podinspektor
Od: 27 lip 2017, 11:31
Zajmuję się: KDR

Strona 1 z 1    [ Posty: 2 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x