Wniosek ZP przysłany jako załącznik.

Wybrane tematy:
Wzory decyzji Wzory wniosków o świadczenia rodzinne - UKRAINA Zmiana wysokości świadczenia pielęgnacyjnego ZANIM ZAŁOŻYSZ NOWY TEMAT - PRZECZYTAJ! kwestia ŚP dopytanie Kiedy wypłacacie świadczenie rodzinne ??
ODPOWIEDZ
Monika221
Stażysta
Zajmuję się: SR
Kontakt:

Wniosek ZP przysłany jako załącznik.

Post autor: Monika221 »

Wysyłam właśnie wniosek o ZP z 2020r. do innego OPS b o kobieta się przeprowadziła. Kobieta wysłała nam go jako załącznik, skan mailem. Była wtedy bardzo chora. Mam tylko wydruk z maila który wygląda jak kopia. Ona mi nie doniosła tego oryginału, który skanowała, nie przyszła tez podpisać tych skanów. Czy w tej sytuacji wystarczy jeśli w nowym Ośrodku podpisze ten skan, który wyślę? Przepisy odnośnie wysyłania poczta elektroniczna weszły w życie dopiero w 10/2021.
Awatar użytkownika
noteev
Administrator
Zajmuję się:
Kontakt:

Re: Wniosek ZP przysłany jako załącznik.

Post autor: noteev »

Przede wszystkim to wniosek wysłany mailem, bez własnoręcznego podpisu jest wnioskiem bez rozpatrzenia. Musisz ją ściągnąć, żeby podpisała Ci ten wniosek i dopiero wtedy wysyłasz go do innego ośrodka.
Człowiek jest istotą, która całe swe życie trawi na próbach przekonania siebie, że jej istnienie nie jest bezsensowne.
Albert Camus
Monika221
Stażysta
Zajmuję się: SR
Kontakt:

Re: Wniosek ZP przysłany jako załącznik.

Post autor: Monika221 »

noteev pisze: 26 cze 2023, 9:50 Przede wszystkim to wniosek wysłany mailem, bez własnoręcznego podpisu jest wnioskiem bez rozpatrzenia. Musisz ją ściągnąć, żeby podpisała Ci ten wniosek i dopiero wtedy wysyłasz go do innego ośrodka.
Dzięki za pomoc.
ODPOWIEDZ