wnioski bez autoryzacji w AS
-
- Praktykant
- Zajmuję się: obsługa środków PFRON
- Kontakt:
wnioski bez autoryzacji w AS
Witam, 20.02.2021 w systemie SOW została wgrana wersja 01.16.001 która wprowadziła m.in. zmianę :
" 4. Wnioski bez autoryzacji w AS - dodanie funkcjonalności pozwalającej na składanie wniosków w ramach Aktywnego Samorządu bez podpisu elektronicznego z informacją o konieczności jego posiadania w przypadku elektronicznego podpisywania umów."
Po otrzymaniu takich wniosków wzywacie osobę do podpisania wydruku wniosku ?
" 4. Wnioski bez autoryzacji w AS - dodanie funkcjonalności pozwalającej na składanie wniosków w ramach Aktywnego Samorządu bez podpisu elektronicznego z informacją o konieczności jego posiadania w przypadku elektronicznego podpisywania umów."
Po otrzymaniu takich wniosków wzywacie osobę do podpisania wydruku wniosku ?
- Tomasz1981
- Inspektor
- Zajmuję się: REHABILITACJA SPOŁECZNA
- Kontakt:
Re: wnioski bez autoryzacji w AS
nawet nie wiedziałem, że bez podpisu można złożyć 
chyba nie będę wzywał, jeśli PFRON dopuszcza takie złożenie wniosku, to tylko przy umowie podpis, na papierze lub elektronicznie

chyba nie będę wzywał, jeśli PFRON dopuszcza takie złożenie wniosku, to tylko przy umowie podpis, na papierze lub elektronicznie
-
- Stażysta
- Zajmuję się: Aktywny samorząd
- Kontakt:
Mnie zastanawia jeszcze jedno czy mamy przyznać punkty preferencyjne podczas oceny merytorycznej w Module I skoro napisane jest jasno "posiadają podpis elektroniczny/Profil Zaufany na platformie ePUAP..." i jeśli nawet złożyły wniosek w SOW ale nie podpisały go profilem zaufanym to ja bym tych punktów nie przyznała skoro nie mamy żadnej informacji o podpisie, tak jak i w Module II dodatkowego zwiększenia dodatku, napisałam na skrzynkę asa zobaczymy co i kiedy odpiszą.
-
- Praktykant
- Zajmuję się: dofinansowanie ze środków PFRON
- Kontakt:
Ja dzwoniłam w tej sprawie do Pani Poręby, to jest podobno ułatwienie dla nas abyśmy nie musieli wprowadzać tych wniosków. Ale należy mieć na uwadze, że nie możemy wtedy w Module I przyznać punktów za złożenie wniosku w formie elektronicznej (bo te osoby nie posiadają podpisu elektronicznego/Profilu Zaufanego), zaś w Module II nie może być zwiększony dodatek o 800 zł.
-
- Praktykant
- Zajmuję się: rehabilitacja społeczna
- Kontakt:
Czy może ktoś podpowie jak rozpoznać czy osoba ma profil zaufany tymczasowy czy stały?
-
- Referent
- Zajmuję się: AS, DPS, ŚDS
- Kontakt:
A czy dla nas ma to jakieś znaczenie czy osoba ma profil stały czy tymczasowy ?
-
- Praktykant
- Zajmuję się: rehabilitacja społeczna
- Kontakt:
no chyba ma jeżeli przy profilu tymczasowym nie mogą być przyznane punkty w M I, a w M II zwiększony dodatek o 800 zł.
-
- Referent
- Zajmuję się: Dział rehabilitacji społecznej osób niepełnosprawnych - sprzęt rehabilitacyjny, przedmioty ortopedyczne i środki pomocnicze, Aktywny Samorząd
- Kontakt:
Dlaczego nie mogą? Tymczasowy profil zaufany to nadal profil zaufany, więc dlaczego nie mamy przyznawać punktów?anża pisze: 26 mar 2021, 14:18 no chyba ma jeżeli przy profilu tymczasowym nie mogą być przyznane punkty w M I, a w M II zwiększony dodatek o 800 zł.
- Tomasz1981
- Inspektor
- Zajmuję się: REHABILITACJA SPOŁECZNA
- Kontakt:
za profil tymczasowy ja bym przyznał zwiększenie dodatku
-
- Referent
- Zajmuję się: AS, DPS, ŚDS
- Kontakt:
Ja uważam, że w Module I przy profilu tymczasowym należą się punkty, a przy Module II zwiększony dodatek. Teraz jak osoby zakładają profil zaufany, to tylko jest to profil tymczasowy. Zresztą, teraz taki profil potwierdza się online w wideorozmowie z konsultantem ZUS-u więc może z tego to wynika, że jest tymczasowy.... Nie wiem, nie wnikam, najważniejsze, że jest profil zaufany.
Oprócz wnioski bez autoryzacji w AS - Aktywny Samorząd przeczytaj również:
wniosek z 1 kwietnia
Prawo Jazdy kat. A
A2 - prawo jazdy kat. B
dysf. narządu wzroku B1
ważność orzeczenia
Moduł II - nauka w ramach dwóch i więcej form kształcenia
Przywrócenie terminu Moduł II
C1 - zlecenie NFZ, a ekspert
termin wykorzystania dofinansowania
Oprzyrządowanie A1
ROZLICZENIE umowy dofinansowania